08-502 783 48 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Tyresö

Kontakta oss

  • 08-502 783 48
  • Östangränd 12, Tyresö (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Tyresö

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 08-502 783 48 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå Tyresö

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Tyresö. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig. Planera direkt på vår hemsida, ring oss för gratis rådgivning, eller boka in ett möte och träffa oss. Ni väljer själva hur ni vill göra.

Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Tyresö.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Tyresö

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 08-502 783 48 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Tyresö?

Pris för begravning i Tyresö kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 08-502 783 48 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 08-502 783 48 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 08-502 783 48 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Tyresö?

Lavendlas jurister och boutredare i Tyresö tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 08-502 783 48 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 08-502 783 48 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Tyresö

När man ska anordna en kyrklig begravning i Tyresö med omnejd, så kan vi på Lavendla hjälpa er att kontakta församlingen i Tyresö för att boka plats och tid, samt boka in tjänstgörande präst och musiker. Om ni har en specifik präst ni vill ska förrätta ceremonin så kan ni ringa i förväg till församlingen för att boka en tid som passar. I Tyresö församling finns tre stycken kyrkor där man kan välja att hålla en begravning. På Bollmora kyrkogård finner vi även Bollmora kapell där man kan ha borgerliga begravningar utöver kristna begravningar. Församlingen har bårtäcken att låna ut i blåa och blå-gröna färger för dem som inte vill ha annan kistdekoration. Färgerna på bårtäcket i respektive kyrkor passar med den övriga inredningen i kyrkorna och ger ett värdigt och vackert intryck.

Borgerlig begravning i Tyresö

Borgerliga begravningsceremonier i Tyresö hålls oftast i Bollmora kapell. Samtliga kapell är neutrala och eventuella religiösa symboler kan täckas över eller flyttas om man så önskar för tiden under begravningsceremonin. Även de med annan religiös tro kan ha sin begravningsceremoni i dessa lokaler. En borgerlig begravning kan även hållas i hemmet eller på en annan passande plats, eller en plats som varit viktig för den avlidne. Det finns ingen lag som säger att en begravningsceremoni ska äga rum, så även här är det ni som anhöriga som väljer om ni enbart vill ha en gravsättning i stillhet.

Begravningsplatser i Tyresö

Tyresö församling har en begravningsplats och två kyrkogårdar. I Lindalen ligger Bollmora kyrkogård och vid Tyresö slott finns Tyresö begravningsplats. Det finns även en äldre kyrkogård vid Tyresö kyrka där man endast gravsätter i gamla familjegravar numera och erbjuder alltså inga nya gravplatser.

På Bollmora kyrkogård finns kistgravar, urngravar och minneslund samt askgravlund. I anslutning till kyrkogården ligger Bollmora kapell. Kyrkogården ligger centralt i Tyresö.

Tyresö begravningsplats ligger vid Tyresö kyrka. Den invigdes 1995 och är en modern landskapskyrkogård. Här finns också en minneslund där man kan hedra och minnas de som vilar på annan ort. Här finns både kistgravar och urngravar utöver minneslunden samt en askgravlund.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Tyresö

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria