Lavendla 

Begravningsbyrå Tyresö

08 - 22 11 01 Bollmoravägen 24 H, Tyresö (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Tyresö

När man ska anordna en kyrklig begravning i Tyresö med omnejd, så kan vi på Lavendla hjälpa er att kontakta församlingen i Tyresö för att boka plats och tid, samt boka in tjänstgörande präst och musiker. Om ni har en specifik präst ni vill ska förrätta ceremonin så kan ni ringa i förväg till församlingen för att boka en tid som passar. I Tyresö församling finns tre stycken kyrkor där man kan välja att hålla en begravning. På Bollmora kyrkogård finner vi även Bollmora kapell där man kan ha borgerliga begravningar utöver kristna begravningar. Församlingen har bårtäcken att låna ut i blåa och blå-gröna färger för dem som inte vill ha annan kistdekoration. Färgerna på bårtäcket i respektive kyrkor passar med den övriga inredningen i kyrkorna och ger ett värdigt och vackert intryck.

Borgerlig begravning i Tyresö

Borgerliga begravningsceremonier i Tyresö hålls oftast i Bollmora kapell. Samtliga kapell är neutrala och eventuella religiösa symboler kan täckas över eller flyttas om man så önskar för tiden under begravningsceremonin. Även de med annan religiös tro kan ha sin begravningsceremoni i dessa lokaler. En borgerlig begravning kan även hållas i hemmet eller på en annan passande plats, eller en plats som varit viktig för den avlidne. Det finns ingen lag som säger att en begravningsceremoni ska äga rum, så även här är det ni som anhöriga som väljer om ni enbart vill ha en gravsättning i stillhet.

Begravningsplatser i Tyresö

Tyresö församling har en begravningsplats och två kyrkogårdar. I Lindalen ligger Bollmora kyrkogård och vid Tyresö slott finns Tyresö begravningsplats. Det finns även en äldre kyrkogård vid Tyresö kyrka där man endast gravsätter i gamla familjegravar numera och erbjuder alltså inga nya gravplatser.

På Bollmora kyrkogård finns kistgravar, urngravar och minneslund samt askgravlund. I anslutning till kyrkogården ligger Bollmora kapell. Kyrkogården ligger centralt i Tyresö.

Tyresö begravningsplats ligger vid Tyresö kyrka. Den invigdes 1995 och är en modern landskapskyrkogård. Här finns också en minneslund där man kan hedra och minnas de som vilar på annan ort. Här finns både kistgravar och urngravar utöver minneslunden samt en askgravlund.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Bollmoravägen 24 H, Tyresö (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Lavendla Begravningsbyrå Tyresö

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Tyresö. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig. Planera direkt på vår hemsida, ring oss för gratis rådgivning, eller boka in ett möte och träffa oss. Ni väljer själva hur ni vill göra.

Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Tyresö.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Roland Helldén

Tyresö

“Trevligt,seriöst och hjälpsamt bemötande. Kunnig och förtroendeingivande.”

Camilla Wedin

Tyresö

“Trevliga och hjälpsamma.”

Ronny Moberg

Tyresö

“Kort tid mellan beställning på hemsidan och personlig kontakt. God tillgänglighet och informativa och respektfulla medarbetare som kontaktade mig.”

Jaan Vreintaal

Tyresö

“Smidig hantering och väldigt informativ och bra hemsida. Med hjälp av er kunde vi ordna så att vår son fick en fin och minnesvärd begravning. Stort tack!”

Ilir Gervalla

Tyresö

“Vill bara tacka så mycket för allt.”

Eva

Tyresö

“Vi är jättenöjda. Tycker att ni kunde ha typ tre eller något fler förslag hur en borglig begravning kunde utformas utifrån hur många inbjudna. Typ hur många låtar mini och...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Tyresö

25900 kr - totalt maxbelopp

19100 kr - kan användas till begravning

6800 kr - kan användas till gravsten

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.