0522-50 60 68 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Uddevalla

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Uddevalla

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0522-50 60 68 eller välj rådgivare nedan.

Din trygga begravningsbyrå i Uddevalla

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Uddevalla. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Uddevalla finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Uddevalla

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0522-50 60 68 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Uddevalla?

Pris för begravning i Uddevalla kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0522-50 60 68 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0522-50 60 68 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0522-50 60 68 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Uddevalla?

Lavendlas jurister och boutredare i Uddevalla tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0522-50 60 68 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0522-50 60 68 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Uddevalla

Den mest centrala kyrkan är Uddevalla kyrka som ligger en kort promenad från stadens torg och den vackra Hasselbacken. Här finns även församlingshemmet Mikaelsgården. Uddevalla kyrka är en stor och vit kyrka med ett klassiskt utseende. När du väl stiger in genom ingången, som för övrigt påminner om ett gammaldags tempel, möts du av en ljus lokal fylld med träbänkar, guldiga detaljer och en enorm altartavla längst fram. Kyrkan, som öppnade sina portar runt 1810-talet, rymmer runt 600 sittplatser, både vid bänkarna, uppe på loftet och på de två sidoläktarna. Här finns en ljudanläggning att använda med både CD-spelare och möjlighet att koppla in mobilen.

En annan fin kyrka ligger på den norra sidan av staden. Dalabergskyrkan ligger i anslutning till Dalabergs centrum och fasaden går i samma stil som de omkringliggande byggnaderna, det vill säga rött tegel. Det är interiören som är lite mer spännande. Precis som de allra flesta kyrkorna möts du av ljusa och vita väggar. Det röda kakelgolvet och de svarta bänkarna skapar en vacker kontrast med väggarna, något som förstärks av det stora röda korset vid altaret.

Borgerlig begravning i Uddevalla

Om du hellre vill ha en borgerlig begravning i Uddevalla istället kan vi på Lavendla hjälpa dig utan problem. Vår erfarenhet av att ordna med borgerliga begravningar i hela Sverige gör att vi kan säkerställa att du får en ceremoni som du blir nöjd med och som besökarna kommer att minnas länge. En borgerlig begravning kan du själv bestämma hur den ska se ut och vart den ska hållas. Det finns många vackra platser i Uddevalla där det går utmärkt att hålla en begravningsceremoni.

En av de mest populära platserna för borgerlig begravning i Uddevalla är faktiskt en kyrka, Bleketkyrkan, på den norra delen av staden. De religiösa symbolerna i kyrkan går att täckas över vid en begravning, något som gör att den lämpar sig väl för andra religiösa begravningar också.

Begravningsplatser

Du har flera begravningsplatser att välja mellan i Uddevalla. Pastoratet förvaltar över sex olika kyrkogårdar. Dessa är Sigelshults kyrkogård, Ramneröds kyrkogård, Christierninska kyrkogården, Lane-Ryrs kyrkogård, Norra kyrkogården och Östra kyrkogården.

Norra kyrkogården är den mest centrala begravningsplatsen. Den ligger norr om stadskärnan. Långt till öster hittar du Sigelhults kyrkogård. Här finns både askgravplats och minneslund. Norrut ligger Ramneröds kyrkogård som också har askgravplats och minneslund.

Oavsett vilken viloplats du tycker passar bäst kan vi på Lavendla hjälpa dig att välja rätt och ordna med detaljerna. Vi är en begravningsentreprenör i Uddevalla som lyssnar till dina önskemål och ser till att begravningen, ceremonin och alla andra delar blir som du har tänkt dig.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Uddevalla

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie