Lavendla 

Begravningsbyrå Uddevalla

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0522-50 60 68 Göteborgsvägen 11 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Uddevalla med omnejd

Din trygga begravningsbyrå i Uddevalla

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Uddevalla. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Uddevalla finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.

Kyrklig begravning i Uddevalla

Den mest centrala kyrkan är Uddevalla kyrka som ligger en kort promenad från stadens torg och den vackra Hasselbacken. Här finns även församlingshemmet Mikaelsgården. Uddevalla kyrka är en stor och vit kyrka med ett klassiskt utseende. När du väl stiger in genom ingången, som för övrigt påminner om ett gammaldags tempel, möts du av en ljus lokal fylld med träbänkar, guldiga detaljer och en enorm altartavla längst fram. Kyrkan, som öppnade sina portar runt 1810-talet, rymmer runt 600 sittplatser, både vid bänkarna, uppe på loftet och på de två sidoläktarna. Här finns en ljudanläggning att använda med både CD-spelare och möjlighet att koppla in mobilen.

En annan fin kyrka ligger på den norra sidan av staden. Dalabergskyrkan ligger i anslutning till Dalabergs centrum och fasaden går i samma stil som de omkringliggande byggnaderna, det vill säga rött tegel. Det är interiören som är lite mer spännande. Precis som de allra flesta kyrkorna möts du av ljusa och vita väggar. Det röda kakelgolvet och de svarta bänkarna skapar en vacker kontrast med väggarna, något som förstärks av det stora röda korset vid altaret.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Uddevalla

Om du hellre vill ha en borgerlig begravning i Uddevalla istället kan vi på Lavendla hjälpa dig utan problem. Vår erfarenhet av att ordna med borgerliga begravningar i hela Sverige gör att vi kan säkerställa att du får en ceremoni som du blir nöjd med och som besökarna kommer att minnas länge. En borgerlig begravning kan du själv bestämma hur den ska se ut och vart den ska hållas. Det finns många vackra platser i Uddevalla där det går utmärkt att hålla en begravningsceremoni.

En av de mest populära platserna för borgerlig begravning i Uddevalla är faktiskt en kyrka, Bleketkyrkan, på den norra delen av staden. De religiösa symbolerna i kyrkan går att täckas över vid en begravning, något som gör att den lämpar sig väl för andra religiösa begravningar också.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Du har flera begravningsplatser att välja mellan i Uddevalla. Pastoratet förvaltar över sex olika kyrkogårdar. Dessa är Sigelshults kyrkogård, Ramneröds kyrkogård, Christierninska kyrkogården, Lane-Ryrs kyrkogård, Norra kyrkogården och Östra kyrkogården.

Norra kyrkogården är den mest centrala begravningsplatsen. Den ligger norr om stadskärnan. Långt till öster hittar du Sigelhults kyrkogård. Här finns både askgravplats och minneslund. Norrut ligger Ramneröds kyrkogård som också har askgravplats och minneslund.

Oavsett vilken viloplats du tycker passar bäst kan vi på Lavendla hjälpa dig att välja rätt och ordna med detaljerna. Vi är en begravningsentreprenör i Uddevalla som lyssnar till dina önskemål och ser till att begravningen, ceremonin och alla andra delar blir som du har tänkt dig.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Uddevalla

Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pär Fürst Nilsén

Pär Fürst Nilsén

Sångare
Läs mer om Pär
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie
Vill du synas här? Kontakta oss