Lavendla 

Begravningsbyrå Uddevalla

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Begravningsbyrå Uddevalla
– Lyhördhet, omtanke och engagemang

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Uddevalla. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Uddevalla. Vi gör det svåra lättare.

 

Lavendla begravningsbyrå Uddevalla

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Östra Larmgatan 16, Göteborg.

Berättelser från kunder

Peter

Uddevalla

“Bra bemötande, snabb response, fungerade som utlovat”

Elisabeth Gränström

Uddevalla

“Hade ALDRIG NÅGONSIN kunnat få ett varken bättre bemötande eller Begravning. En Begravning som jag verkligen både kände mig delaktig i och kände att det var PRECIS SÅ jag ville...”

Ann-Christin

Uddevalla

“Kändes vänligt och tryggt från början. Blev hela tiden uppdaterad, om vad som hände, mest på telefon. Skönt med en röst vid sådana här tillfällen. Allt har gått över förväntan....”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Linda Myron

Med två baskettokiga killar i familjen och en dotter som älskar London varierar Linda sin tid mellan häng i olika sporthallar och besök i England. Hon älskar sin kundaliniyoga och reser gärna bort tillsammans med familjen då och då. Helgerna försöker Linda fylla med härliga vänner.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Uddevalla

Den mest centrala kyrkan är Uddevalla kyrka som ligger en kort promenad från stadens torg och den vackra Hasselbacken. Här finns även församlingshemmet Mikaelsgården. Uddevalla kyrka är en stor och vit kyrka med ett klassiskt utseende. När du väl stiger in genom ingången, som för övrigt påminner om ett gammaldags tempel, möts du av en ljus lokal fylld med träbänkar, guldiga detaljer och en enorm altartavla längst fram. Kyrkan, som öppnade sina portar runt 1810-talet, rymmer runt 600 sittplatser, både vid bänkarna, uppe på loftet och på de två sidoläktarna. Här finns en ljudanläggning att använda med både CD-spelare och möjlighet att koppla in mobilen.

En annan fin kyrka ligger på den norra sidan av staden. Dalabergskyrkan ligger i anslutning till Dalabergs centrum och fasaden går i samma stil som de omkringliggande byggnaderna, det vill säga rött tegel. Det är interiören som är lite mer spännande. Precis som de allra flesta kyrkorna möts du av ljusa och vita väggar. Det röda kakelgolvet och de svarta bänkarna skapar en vacker kontrast med väggarna, något som förstärks av det stora röda korset vid altaret.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Uddevalla

Om du hellre vill ha en borgerlig begravning i Uddevalla istället kan vi på Lavendla hjälpa dig utan problem. Vår erfarenhet av att ordna med borgerliga begravningar i hela Sverige gör att vi kan säkerställa att du får en ceremoni som du blir nöjd med och som besökarna kommer att minnas länge. En borgerlig begravning kan du själv bestämma hur den ska se ut och vart den ska hållas. Det finns många vackra platser i Uddevalla där det går utmärkt att hålla en begravningsceremoni.

En av de mest populära platserna för borgerlig begravning i Uddevalla är faktiskt en kyrka, Bleketkyrkan, på den norra delen av staden. De religiösa symbolerna i kyrkan går att täckas över vid en begravning, något som gör att den lämpar sig väl för andra religiösa begravningar också.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Uddevalla

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Uddevalla hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Uddevalla

Du har flera begravningsplatser att välja mellan i Uddevalla. Pastoratet förvaltar över sex olika kyrkogårdar. Dessa är Sigelshults kyrkogård, Ramneröds kyrkogård, Christierninska kyrkogården, Lane-Ryrs kyrkogård, Norra kyrkogården och Östra kyrkogården.

Norra kyrkogården är den mest centrala begravningsplatsen. Den ligger norr om stadskärnan. Långt till öster hittar du Sigelhults kyrkogård. Här finns både askgravplats och minneslund. Norrut ligger Ramneröds kyrkogård som också har askgravplats och minneslund.

Oavsett vilken viloplats du tycker passar bäst kan vi på Lavendla hjälpa dig att välja rätt och ordna med detaljerna. Vi är en begravningsentreprenör i Uddevalla som lyssnar till dina önskemål och ser till att begravningen, ceremonin och alla andra delar blir som du har tänkt dig.