Lavendla

Begravningsbyrå Växjö

Lavendla Begravningsbyrå Kr. Wessman

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå P. Gårdell

Peter Gårdell

Lavendla Begravningsbyrå C. Söderberg

Carina Söderberg

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Lavendla begravningsbyrå skapar vackra avsked i Växjö

Att ordna begravningen av en närstående är inte lätt. Utöver att du är mitt uppe i din egen sorg är valen inte alltid självklara. Vi på Lavendla Begravningsbyrå i Växjö strävar efter att göra det mindre omständligt att planera ett avsked för att hylla någon som betytt mycket för dig. Med oss hittar du snabbt vackra begravningskapell och fridfulla kyrkor i Växjö, och kommer i kontakt med en kunnig präst eller borgerlig officiant. Vill du ha en begravning enligt en annan religion eller inte ha någon ceremoni alls går det självklart bra också.

Användarvänlig onlineplanering av begravning

Vi har gjort det möjligt att i lugn och ro sköta planeringen hemifrån, via vår hemsida. Webbokningen har anpassats för att vara så användarvänlig som möjligt. Detta för att fler ska kunna planera tryggt från sitt hem, helt utan tidspress. Du kan ta paus när du vill för att samla kraft, höra dig för med de andra anhöriga och fundera över vad som passar bäst. Vi på Lavendla tycker inte man ska blanda sorgbearbetning och försäljning, av den enkla anledningen att sorgen lätt kan utnyttjas. Därför finns tydlig kostnadsöversikt inkorporerat i webbtjänsten.

Begravningar är tillfällen för avsked, men också för att fira ett liv. Eftersom vi alla är unika strävar vi efter att låta den avlidnes personlighet prägla ceremonin. Framförallt är vårt mål att begravningen ska vara ett minnesvärt tillfälle som hjälper dig och de andra anhöriga bearbeta sorgen. Oavsett om begravningen äger rum i kyrka med präst, med borgerlig officiant i begravningskapell eller enligt andra önskemål. Tveka inte att höra av dig till oss för att fråga om något särskilt går att genomföra.

Välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Växjö för hjälp att få ett personligt avsked.

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Växjö

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken och sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning. Det innebär ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse och avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter personlig och vacker prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Naturligtvis kan kyrklig begravning även ske i andra kyrkliga samfund. Oavsett vilket hjälper vi till att ordna begravning i en av Växjös kyrkor med dig och de andra anhörigas behov i fokus. Växjö har många vackra kyrkor. Inte minst Skogslyckans kyrka i nordisk klassicistisk arkitekturstil. Ett annat exempel är Högstorps kyrka som är byggd i modern stil och har 104 sittplatser.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Växjö

Borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne att en viss musikant skulle spela, eller ett stycke av favoritförfattaren skulle läsas upp? Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag. Exempelvis sjungs ofta psalmer för att skapa en fin stämning. Lavendla kan bidra med en erfaren borgerlig officiant för att leda ceremonin, men uppdraget kan även ges till en av den avlidnes nära vänner. Det är upp till anhöriga att själva bestämma över upplägget, med den avlidnes önskemål som grund. Vi ser till att allt i koms ihåg och omsätter önskemål till praktik.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Ett avsked behöver inte vara traditionellt för att vara vackert, om du vill vänta med ceremonin eller inte ha någon alls hjälper vi dig. Lavendla tar hand om den som avlidit för att göra kistläggning och transportera denne till krematorium. Gravsättningen kan anpassas efter personliga önskemål. Vanligtvis väljs minneslund eller urngrav, men många föredrar att sprida askan i natur och vatten.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Växjö

Självklart hjälper vi dig när det kommer till gravsättning. Oavsett om du vill att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Finns frågetecken hjälper vi till att räta ut dem. Hör av dig om något känns oklart.

Sök begravningshjälp i Växjö

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE