Lavendla

Begravningsbyrå Växjö

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå P. Gårdell

Peter Gårdell

Carina Söderberg

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Lavendla begravningsbyrå Växjö skapar vackra avsked

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Växjö. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Växjö.

 

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Växjö

För personer som varit med i svenska kyrkan är det vanligt att begravas kyrkligt, detta är något Lavendla, din begravningsentreprenör i Växjö, kan hjälpa till med. En kristen och kyrklig begravning i Växjö kan hållas på flera håll i staden, exempelvis i Växjö domkyrka. Detta är stadens största kyrka med 830 sittplatser. Kyrkan har anor redan från tidig medeltid och står ut med sin ockraröda fasad. Kyrkan är otroligt vacker och sprider ett fantastiskt ljussken med de färgglada fönstermålningarna. Väggar och tak är vitmålade och bänkraderna går också i vitt. Den vita interiören i kombination med det varma och naturliga ljuset ger kyrkan en behaglig och ombonad atmosfär. Kyrkan har även stora valv i taket och kraftiga pelare som bidrar till en katedralliknande känsla. I Växjö domkyrka finns en bra och modern ljudanläggning med både mixer, mikrofoner och högtalare. En annan fin och populär kyrka i staden är Skogslyckans kyrka, belägen på stadens norra sida. Kyrkan är relativt nybyggd och invigdes 1943. Kyrkans arkitektur är stilren och nästan modern i sitt utförande och passar den lummiga omgivningen perfekt med sin vita husfasad. Interiören är enkel, sparsmakad och stilren och väggar och tak går i vitt. Bänkradernas trä passar in bra i den ljusa atmosfären. Framme vid altaret sitter en stor väggmålning i guld och rött. För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Växjö här kan vi på Lavendla hjälpa till. Kyrkan har 215 sittplatser.

Få offert kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Växjö

Lavendla, din begravningsbyrå i Växjö, har stor erfarenhet av att arrangera vackra och personliga borgerliga begravningar. En borgerlig begravning ger dig stora friheter till att välja ut en plats. Även om det är vanligast att hålla borgerliga begravningar i ett kapell, är det upp till dig. Begravningsceremonin kan även hållas i ett vackert naturområde eller i din egen trädgård. Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Växjö som har stora erfarenheter av att anordna och arrangera personliga borgerliga begravningar och hjälper gärna dig. I Växjö finns fyra stycken kapell; Hovshagakapellet med 94 sittplatser, Sankt Sigfrids kapell, Sansbro kapell och Tegnérkapellet som är ett av de mest populära i staden. Kapellet är beläget mitt inne i centrumkärnan och en kort promenad från Växjö Domkyrka. Tegnérkapellet passar till många borgerliga begravningar eftersom byggnaden är väldigt smakfullt inredd. Interiören går i vitt men får en fin kontrast tack vare det gråblå taket som på ett mjukt sätt bäddar in lokalen. Ljussättningen är modern och sprider ett varmt sken i lokalen som har 83 sittplatser. Alldeles intill Tegnérkapellet finns Tegnérkyrkogården.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Ett avsked behöver inte vara traditionellt för att vara vackert, om du vill vänta med ceremonin eller inte ha någon alls hjälper vi dig. Lavendla tar hand om den som avlidit för att göra kistläggning och transportera denne till krematorium. Gravsättningen kan anpassas efter personliga önskemål. Vanligtvis väljs minneslund eller urngrav, men många föredrar att sprida askan i natur och vatten.

Få offert begravning utan ceremoni

Gravplatser i Växjö

I Växjö finns ett stort antal kyrkogårdar, varav Hovshaga kyrkogård är en av de större i staden. Även Tegnérkyrkogården, Östra Torsås kyrkogård och Hemmesjö kyrkogård är andra populära begravningsplatser i Växjö. Vi på Lavendla är din begravningsbyrå i Växjö och hjälper gärna till att hitta en passande och fin begravningsplats i staden. Hovshaga begravningsplats är en populär kyrkogård belägen i stadens norra del. Gravplatsen ligger mitt i ett skogsklätt område fyllt av grönskande natur och vackra träd. Kyrkogården erbjuder gravplatser för flera olika religioner. Här finns bland annat ett muslimskt gravkvarter samt en enhet för katoliker. Hovsaga kyrkogård har både plats för urnor, kistor och här finns också en fin minneslund. Värt att nämna är att det finns en gammal grav från Bronsåldern här. Hemmesjö kyrkogård är en annan vacker begravningsplats, den ligger strax utanför staden i närheten av Årydsjön. Kyrkogården har funnits här sedan 1850-talet och alldeles intill finns en vacker granskog. Kanske har du redan tänkt ut en fin begravningsplats som kan passa? Annars hjälper vi gärna till att välja ut något passande. Lavendla är en erfaren begravningsentreprenör i Växjö och vi hjälper dig gärna arrangera begravning och hitta gravplats. Vår mejladress är [email protected]

Sök begravningshjälp i Växjö

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE