rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Växjö

Kontakta oss

Lavendla begravningsbyrå Växjö skapar vackra avsked

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Växjö. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för dig som anhörig kan du välja mellan att boka in ett möte, eller planera begravningen i lugn och ro hemifrån på vår hemsida. Oavsett vad du väljer får du alltid en personlig kontaktperson hos oss. Vi fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för hela begravningsarrangemanget. Till oss kan du vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Växjö.

 

Vi hjälper dig med begravning i Växjö

Kontakta oss

Ring oss på 0470 - 32 42 28 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Växjö

Lavendla begravningsbyrå i Växjö hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Växjö

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Växjö

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Växjö

För personer som varit med i svenska kyrkan är det vanligt att begravas kyrkligt, detta är något Lavendla, din begravningsentreprenör i Växjö, kan hjälpa till med. En kristen och kyrklig begravning i Växjö kan hållas på flera håll i staden, exempelvis i Växjö domkyrka. Detta är stadens största kyrka med 830 sittplatser. Kyrkan har anor redan från tidig medeltid och står ut med sin ockraröda fasad. Kyrkan är otroligt vacker och sprider ett fantastiskt ljussken med de färgglada fönstermålningarna. Väggar och tak är vitmålade och bänkraderna går också i vitt. Den vita interiören i kombination med det varma och naturliga ljuset ger kyrkan en behaglig och ombonad atmosfär. Kyrkan har även stora valv i taket och kraftiga pelare som bidrar till en katedralliknande känsla. I Växjö domkyrka finns en bra och modern ljudanläggning med både mixer, mikrofoner och högtalare. En annan fin och populär kyrka i staden är Skogslyckans kyrka, belägen på stadens norra sida. Kyrkan är relativt nybyggd och invigdes 1943. Kyrkans arkitektur är stilren och nästan modern i sitt utförande och passar den lummiga omgivningen perfekt med sin vita husfasad. Interiören är enkel, sparsmakad och stilren och väggar och tak går i vitt. Bänkradernas trä passar in bra i den ljusa atmosfären. Framme vid altaret sitter en stor väggmålning i guld och rött. För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Växjö här kan vi på Lavendla hjälpa till. Kyrkan har 215 sittplatser.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Växjö

Lavendla, din begravningsbyrå i Växjö, har stor erfarenhet av att arrangera vackra och personliga borgerliga begravningar. En borgerlig begravning ger dig stora friheter till att välja ut en plats. Även om det är vanligast att hålla borgerliga begravningar i ett kapell, är det upp till dig. Begravningsceremonin kan även hållas i ett vackert naturområde eller i din egen trädgård. Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Växjö som har stora erfarenheter av att anordna och arrangera personliga borgerliga begravningar och hjälper gärna dig. I Växjö finns fyra stycken kapell; Hovshagakapellet med 94 sittplatser, Sankt Sigfrids kapell, Sansbro kapell och Tegnérkapellet som är ett av de mest populära i staden. Kapellet är beläget mitt inne i centrumkärnan och en kort promenad från Växjö Domkyrka. Tegnérkapellet passar till många borgerliga begravningar eftersom byggnaden är väldigt smakfullt inredd. Interiören går i vitt men får en fin kontrast tack vare det gråblå taket som på ett mjukt sätt bäddar in lokalen. Ljussättningen är modern och sprider ett varmt sken i lokalen som har 83 sittplatser. Alldeles intill Tegnérkapellet finns Tegnérkyrkogården.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Växjö finns ett stort antal kyrkogårdar, varav Hovshaga kyrkogård är en av de större i staden. Även Tegnérkyrkogården, Östra Torsås kyrkogård och Hemmesjö kyrkogård är andra populära begravningsplatser i Växjö. Vi på Lavendla är din begravningsbyrå i Växjö och hjälper gärna till att hitta en passande och fin begravningsplats i staden. Hovshaga begravningsplats är en populär kyrkogård belägen i stadens norra del. Gravplatsen ligger mitt i ett skogsklätt område fyllt av grönskande natur och vackra träd. Kyrkogården erbjuder gravplatser för flera olika religioner. Här finns bland annat ett muslimskt gravkvarter samt en enhet för katoliker. Hovsaga kyrkogård har både plats för urnor, kistor och här finns också en fin minneslund. Värt att nämna är att det finns en gammal grav från Bronsåldern här. Hemmesjö kyrkogård är en annan vacker begravningsplats, den ligger strax utanför staden i närheten av Årydsjön. Kyrkogården har funnits här sedan 1850-talet och alldeles intill finns en vacker granskog. Kanske har du redan tänkt ut en fin begravningsplats som kan passa? Annars hjälper vi gärna till att välja ut något passande. Lavendla är en erfaren begravningsentreprenör i Växjö och vi hjälper dig gärna arrangera begravning och hitta gravplats. Vår mejladress är [email protected]

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Växjö

Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil

Lavendlas Stipendium 2022

Lavendla engagerar sig för framtiden och belönar studenter och forskare som aktivt bidrar med insikter och ideér om branschens och samhällets utveckling till det bättre. Just nu är ansökningarna öppna för ett stipendium värt 10 000kr.

Aktuella stipendier

Stipendium för hållbarhetLäs mer och ansök här