0470 - 32 42 28 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Växjö

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Växjö

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0470 - 32 42 28 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla begravningsbyrå Växjö skapar vackra avsked

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Växjö. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för dig som anhörig kan du välja mellan att boka in ett möte, eller planera begravningen i lugn och ro hemifrån på vår hemsida. Oavsett vad du väljer får du alltid en personlig kontaktperson hos oss. Vi fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för hela begravningsarrangemanget. Till oss kan du vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Växjö.

 

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Växjö

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0470 - 32 42 28 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Växjö?

Pris för begravning i Växjö kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0470 - 32 42 28 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0470 - 32 42 28 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0470 - 32 42 28 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Växjö?

Lavendlas jurister och boutredare i Växjö tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0470 - 32 42 28 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0470 - 32 42 28 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Växjö

För personer som varit med i svenska kyrkan är det vanligt att begravas kyrkligt, detta är något Lavendla, din begravningsentreprenör i Växjö, kan hjälpa till med. En kristen och kyrklig begravning i Växjö kan hållas på flera håll i staden, exempelvis i Växjö domkyrka. Detta är stadens största kyrka med 830 sittplatser. Kyrkan har anor redan från tidig medeltid och står ut med sin ockraröda fasad. Kyrkan är otroligt vacker och sprider ett fantastiskt ljussken med de färgglada fönstermålningarna. Väggar och tak är vitmålade och bänkraderna går också i vitt. Den vita interiören i kombination med det varma och naturliga ljuset ger kyrkan en behaglig och ombonad atmosfär. Kyrkan har även stora valv i taket och kraftiga pelare som bidrar till en katedralliknande känsla. I Växjö domkyrka finns en bra och modern ljudanläggning med både mixer, mikrofoner och högtalare. En annan fin och populär kyrka i staden är Skogslyckans kyrka, belägen på stadens norra sida. Kyrkan är relativt nybyggd och invigdes 1943. Kyrkans arkitektur är stilren och nästan modern i sitt utförande och passar den lummiga omgivningen perfekt med sin vita husfasad. Interiören är enkel, sparsmakad och stilren och väggar och tak går i vitt. Bänkradernas trä passar in bra i den ljusa atmosfären. Framme vid altaret sitter en stor väggmålning i guld och rött. För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Växjö här kan vi på Lavendla hjälpa till. Kyrkan har 215 sittplatser.

Borgerlig begravning i Växjö

Lavendla, din begravningsbyrå i Växjö, har stor erfarenhet av att arrangera vackra och personliga borgerliga begravningar. En borgerlig begravning ger dig stora friheter till att välja ut en plats. Även om det är vanligast att hålla borgerliga begravningar i ett kapell, är det upp till dig. Begravningsceremonin kan även hållas i ett vackert naturområde eller i din egen trädgård. Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Växjö som har stora erfarenheter av att anordna och arrangera personliga borgerliga begravningar och hjälper gärna dig. I Växjö finns fyra stycken kapell; Hovshagakapellet med 94 sittplatser, Sankt Sigfrids kapell, Sansbro kapell och Tegnérkapellet som är ett av de mest populära i staden. Kapellet är beläget mitt inne i centrumkärnan och en kort promenad från Växjö Domkyrka. Tegnérkapellet passar till många borgerliga begravningar eftersom byggnaden är väldigt smakfullt inredd. Interiören går i vitt men får en fin kontrast tack vare det gråblå taket som på ett mjukt sätt bäddar in lokalen. Ljussättningen är modern och sprider ett varmt sken i lokalen som har 83 sittplatser. Alldeles intill Tegnérkapellet finns Tegnérkyrkogården.

Begravningsplatser

I Växjö finns ett stort antal kyrkogårdar, varav Hovshaga kyrkogård är en av de större i staden. Även Tegnérkyrkogården, Östra Torsås kyrkogård och Hemmesjö kyrkogård är andra populära begravningsplatser i Växjö. Vi på Lavendla är din begravningsbyrå i Växjö och hjälper gärna till att hitta en passande och fin begravningsplats i staden. Hovshaga begravningsplats är en populär kyrkogård belägen i stadens norra del. Gravplatsen ligger mitt i ett skogsklätt område fyllt av grönskande natur och vackra träd. Kyrkogården erbjuder gravplatser för flera olika religioner. Här finns bland annat ett muslimskt gravkvarter samt en enhet för katoliker. Hovsaga kyrkogård har både plats för urnor, kistor och här finns också en fin minneslund. Värt att nämna är att det finns en gammal grav från Bronsåldern här. Hemmesjö kyrkogård är en annan vacker begravningsplats, den ligger strax utanför staden i närheten av Årydsjön. Kyrkogården har funnits här sedan 1850-talet och alldeles intill finns en vacker granskog. Kanske har du redan tänkt ut en fin begravningsplats som kan passa? Annars hjälper vi gärna till att välja ut något passande. Lavendla är en erfaren begravningsentreprenör i Växjö och vi hjälper dig gärna arrangera begravning och hitta gravplats. Vår mejladress är [email protected].

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Växjö

Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil