Lavendla 

Begravningsbyrå Växjö

0470 - 32 42 28 Norra Järnvägsgatan 4a, Växjö (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Robert Winge

Läs mer om Robert

Anneli Schnell

Läs mer om Anneli

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Växjö

För personer som varit med i svenska kyrkan är det vanligt att begravas kyrkligt, detta är något Lavendla, din begravningsentreprenör i Växjö, kan hjälpa till med. En kristen och kyrklig begravning i Växjö kan hållas på flera håll i staden, exempelvis i Växjö domkyrka. Detta är stadens största kyrka med 830 sittplatser. Kyrkan har anor redan från tidig medeltid och står ut med sin ockraröda fasad. Kyrkan är otroligt vacker och sprider ett fantastiskt ljussken med de färgglada fönstermålningarna. Väggar och tak är vitmålade och bänkraderna går också i vitt. Den vita interiören i kombination med det varma och naturliga ljuset ger kyrkan en behaglig och ombonad atmosfär. Kyrkan har även stora valv i taket och kraftiga pelare som bidrar till en katedralliknande känsla. I Växjö domkyrka finns en bra och modern ljudanläggning med både mixer, mikrofoner och högtalare. En annan fin och populär kyrka i staden är Skogslyckans kyrka, belägen på stadens norra sida. Kyrkan är relativt nybyggd och invigdes 1943. Kyrkans arkitektur är stilren och nästan modern i sitt utförande och passar den lummiga omgivningen perfekt med sin vita husfasad. Interiören är enkel, sparsmakad och stilren och väggar och tak går i vitt. Bänkradernas trä passar in bra i den ljusa atmosfären. Framme vid altaret sitter en stor väggmålning i guld och rött. För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Växjö här kan vi på Lavendla hjälpa till. Kyrkan har 215 sittplatser.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Växjö

Lavendla, din begravningsbyrå i Växjö, har stor erfarenhet av att arrangera vackra och personliga borgerliga begravningar. En borgerlig begravning ger dig stora friheter till att välja ut en plats. Även om det är vanligast att hålla borgerliga begravningar i ett kapell, är det upp till dig. Begravningsceremonin kan även hållas i ett vackert naturområde eller i din egen trädgård. Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Växjö som har stora erfarenheter av att anordna och arrangera personliga borgerliga begravningar och hjälper gärna dig. I Växjö finns fyra stycken kapell; Hovshagakapellet med 94 sittplatser, Sankt Sigfrids kapell, Sansbro kapell och Tegnérkapellet som är ett av de mest populära i staden. Kapellet är beläget mitt inne i centrumkärnan och en kort promenad från Växjö Domkyrka. Tegnérkapellet passar till många borgerliga begravningar eftersom byggnaden är väldigt smakfullt inredd. Interiören går i vitt men får en fin kontrast tack vare det gråblå taket som på ett mjukt sätt bäddar in lokalen. Ljussättningen är modern och sprider ett varmt sken i lokalen som har 83 sittplatser. Alldeles intill Tegnérkapellet finns Tegnérkyrkogården.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Växjö finns ett stort antal kyrkogårdar, varav Hovshaga kyrkogård är en av de större i staden. Även Tegnérkyrkogården, Östra Torsås kyrkogård och Hemmesjö kyrkogård är andra populära begravningsplatser i Växjö. Vi på Lavendla är din begravningsbyrå i Växjö och hjälper gärna till att hitta en passande och fin begravningsplats i staden. Hovshaga begravningsplats är en populär kyrkogård belägen i stadens norra del. Gravplatsen ligger mitt i ett skogsklätt område fyllt av grönskande natur och vackra träd. Kyrkogården erbjuder gravplatser för flera olika religioner. Här finns bland annat ett muslimskt gravkvarter samt en enhet för katoliker. Hovsaga kyrkogård har både plats för urnor, kistor och här finns också en fin minneslund. Värt att nämna är att det finns en gammal grav från Bronsåldern här. Hemmesjö kyrkogård är en annan vacker begravningsplats, den ligger strax utanför staden i närheten av Årydsjön. Kyrkogården har funnits här sedan 1850-talet och alldeles intill finns en vacker granskog. Kanske har du redan tänkt ut en fin begravningsplats som kan passa? Annars hjälper vi gärna till att välja ut något passande. Lavendla är en erfaren begravningsentreprenör i Växjö och vi hjälper dig gärna arrangera begravning och hitta gravplats. Vår mejladress är [email protected]

Läs mer Läs mindre
Norra Järnvägsgatan 4a, Växjö (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Lavendla begravningsbyrå Växjö skapar vackra avsked

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Växjö. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för dig som anhörig kan du välja mellan att boka in ett möte, eller planera begravningen i lugn och ro hemifrån på vår hemsida. Oavsett vad du väljer får du alltid en personlig kontaktperson hos oss. Vi fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för hela begravningsarrangemanget. Till oss kan du vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Växjö.

 

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Växjö

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.