Lavendla 

Begravningsbyrå Vimmerby

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0492 - 65 10 64 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Vimmerby med omnejd

Begravningsbyrå Vimmerby
– Tryggt enkelt och prisvärt med Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vimmerby. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Vimmerby. Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.

Kyrklig begravning i Vimmerby

En kyrklig begravning i Vimmerby kan bland annat äga rum i Vimmerby kyrka. Från taket hänger åtta ljuskronor i mässing, som tillsammans med förgyllda detaljer ger lyster åt interiören. Djupa fönstervalv ger ett effektfullt ljusinsläpp. Det är en fin balans mellan olika färgnyanser i inredningen, där en grågrön ton är basen.

Ett annat alternativ för ceremonin är Storebro kyrka. En röd träbyggnad i naturnära Storebro; där Stångån ändrar riktning och flyter mot norr. Interiören är enkel och ljus, med hantverk i ädelträ, tillverkat av Storebro-konstnären och rektorn Axel Nilsson. Där ingår altarkrucifixet, dopfunten, dopljusstaken, processionskorset, de åtta takkronorna samt sniderier. De kyrkliga textilierna går i de liturgiska färgerna.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Vimmerby

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. En lokal som är tillgänglig för borgerlig ceremoni i Vimmerby är S:t Johannes kapell, som ligger vackert vid Vimmerby kyrkogård. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över. Kapellet är en vit byggnad med tegeltak. Interiören är enkel i ljusa träslag och belysning från glasarmatur i tak och på väggar.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Vimmerby med omnejd. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda ceremonin men du kan även utse en egen officiant till ceremonin.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Vimmerby kyrkogård är en lummig parkkyrkogård. Här vilar bland andra Astrid Lindgren. På samma kyrkogård hittade hon själv inspiration. Astrid tyckte om att strosa på kyrkogårdar och fundera, och på ett gravkors läste hon ”Här vila späda bröderna Fahlén, döda 1860”. Det gav första inspirationen till Bröderna Lejonhjärta.  Vimmerby kyrkogård erbjuder utöver kist- och urngravar även minneslund och askgravlund.

I trakten finns flera vackra kyrkogårdar. När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre