Varför ska man beställa en försäkringsinventering?

Det är inte säkert att man själv har kännedom om hur många försäkringar man har och deras villkor vid exempelvis en för tidig död. Då är det också som dödsbo, som anhörig svårt att veta exakt vilka försäkringar den avlidne hade.

Mitt uppe i sorgen och begravningen har man inte heller alltid ork att ta reda på försäkringarna. Eller att ringa runt till de olika försäkringsbolagen, för den delen.

Genom att beställa en försäkringsinventering gör en insatt person arbetet med att kolla upp försäkringarna vid dödsfall och att ringa runt till bolagen. Under försäkringsinventeringen görs en grundlig undersökning, som också väger in hur personen dog.

Orsaken till dödsfallet kan nämligen påverka försäkringsbeloppet, och det är sådant man som lekman kanske inte alltid har koll på. I en redan svår stund är det skönt att kunna förlita sig på att en så viktig sak som försäkringsinventeringen blir rätt och riktigt gjord.

Har du frågor om vår försäkringsinventeringstjänst? Tveka inte att höra av dig! Du når oss enkelt via kontaktformuläret här nedanför.