08 - 22 11 01 Öppet dygnet runt
Hem / Gravsten / Stockholm

Gravsten

Stockholm

Vi hjälper er att ta fram en personlig gravsten i Stockholm. Vi har över 60 modeller med olika utformning på gravsten, där ni kan välja mellan 9 olika granitsorter, teckensnitt och dekorer. Läs mer nedan!

Välj modell och få en kostnadsfri offert

Gravsten i Stockholm

Gravstenar spelar en avgörande roll i att hedra och minnas våra kära som har lämnat oss. För många människor är valet av en gravsten en personlig och känslomässig process. En populär och symbolisk form för gravstenar är hjärtat, som representerar kärlek och minnen. På denna sidan kommer vi att utforska gravstenar formade som hjärtan och erbjuda vägledning för att göra det bästa valet. Vi kommer också att svara på sex vanliga frågor och presentera topp 4 begravningsplatser för dig som letar gravplats och gravsten i Stockholm.

4 begravningsplaser för gravsten i Stockholm

  1. Skogskyrkogården i Enskede: Stockholm största begravningsplats med över 5 olika kapell för begravning. Läs mer.
  2. Norra begravningsplatsen i Solna: Stockholms mest centrala begravningsplats av de större begravningsplatserna. Här finns olika 2 olika kapell. Läs mer.
  3. Råcksta begravningsplats i Vällingby: Norr om Stockholm ligger Råcksta som har 2 kapell för begravning om ni önskar ha ceremoni i anslutning till gravsättningen. Läs mer.
  4. Sandsborgskyrkogården i Enskede: Begravningsplats söder om Stockholm. Läs mer.
Skogskyrkogården gravsten stockholm

Vi hjälper dig

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.

Lena är en av våra rådgivare som du kan komma i kontakt med.

Läs mer om våra 9 granitsorter, 5 teckensnitt och 100+ dekorer

Vanliga frågor och svar om gravstenar i Stockholm

Hur mycket kostar en gravsten i Stockholm?

Priset på en gravsten varierar beroende på material, storlek och utformning. En enkel gravsten kostar från 8900 kr, medan en mer avancerad gravsten kan kosta tiotusentals kronor.

Var kan man montera gravsten i Stockholm

Gravstenar finns på de flesta begravningsplatser i Stockholm. De vanligaste och största är Skogskyrkogården, Råcksta, Sandsborgkyrkogården, Norra begravningsplatsen i Solna.

Kan man anpassa gravstenen efter den avlidnes personlighet?

Ja, det är vanligt att man anpassar gravstenen efter den avlidnes personlighet eller intressen. Det kan handla om att välja en specifik färg, form eller symbol som är betydelsefull för den avlidna eller deras familj.

Finns det regler för hur en gravsten ska se ut?

Ja, det finns regler för hur gravstenar får se ut på olika kyrkogårdar eller begravningsplatser. Det kan finnas begränsningar på storlek, material och utformning. Det är kyrkogårdsförvaltningen som godkänner varje sten innan man får tillåtelse att montera den vid graven.

Vilka material kan en gravsten vara gjord av?

En gravsten kan vara gjord av olika material som granit, marmor, sandsten eller kalksten. Varje material har sina egna unika egenskaper som påverkar utseendet och hållbarheten. De flesta är gjorda av granit som har bäst hållbarhet.

Kan man lägga till text eller symboler på en gravsten i efterhand?

Ja, det är vanligt att man lägger till text eller symboler på en gravsten i efterhand. Detta kan göras genom att gravera eller skriva på stenen eller genom att fästa en plakett eller skylt på stenen. Det är dock viktigt att ta reda på om begravningsplatsen tillåter förändringar på gravstenar innan man gör några ändringar.

Varför gravsten från Lavendla?

  • Vi hjälper dig med allt; ritning av stenen, ansökan till kyrkogårdsförvaltning och montering av gravstenen.
  • Vi levererar i hela Sverige
  • Välj mellan 170 olika modeller
  • Varje modell finns i olika granitsorter, dekorer och typsnitt.

Se vår produktkatalog

Läs mer här om våra produkter och tjänster i vår digitala katalog.


Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.