0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Gravsten / Teckensnitt på gravsten

Teckensnitt på gravsten

I priset för gravstenen ingår all text på gravstenens framsida oavsett textmängd så länge det är med vårt egna teckensnitt. Du kan även välja fri textbearbetning från vårt utbud.

Vad ingår

Nedan presenteras våra egna teckensnitt som är kostnadsfria. Text på gravsten, oavsett antal tecken, ingår i priset så länge den är placerad på stenens framsida. Längre ner på sidan hittar du exempel på fina texter på gravsten. I priset för stenen ingår även vår kostnadsfria bearbetningar av text och dekor. Andra färger kan finnas att tillgå till en extra kostnad, fråga oss så hittar vi en lösning. Klicka på bilderna för mer information om för- och nackdelar i förhållande till stensort och slipningsgrad av sten.

Personlig text på gravsten

Det går också bra att välja andra typsnitt, lägga till en namnteckning eller skriva text på gravsten med tecken från andra alfabet än det latinska till en extra kostnad.

Tilläggskostnaden varierar beroende på underlaget eller förlagan du skickar till oss. Om teckensnittet finns i Word räcker det att vi vet dess namn. Alternativt att texten är skriven i Word och sparad som PDF, då vi kan importera filen utan att texten förändras när filen öppnas. Vi kan även använda en handskriven eller kopierad text så länge den är tydlig, kostnaden blir då högre eftersom vi ritar av varje tecken för sig till ritprogrammet.

Teckensnitt 1

Ser lite annorlunda ut som upphöjd text, bokstäverna blir fetare och siffrorna blir mjukare

Teckensnitt 2

Teckensnitt 3

Ej lämpligt för text i endast versaler.

Teckensnitt 4

Blir fetare när den är upphöjd.

Teckensnitt 5

Ej valbart vid upphöjd bearbetning, lämpar sig ej för text i endast versaler.