0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Om Lavendla / Vår bakgrund

Vår bakgrund

Sedan starten 2014 eftersträvar vi att Göra det svåra lättare. Vi går upp ur sängen varje dag för vi engageras av vårt arbete, att vara din närmsta rådgivare, känslomässigt och geografiskt.

2023

Vi ser hur allt fler människor i samhället är i behov av hjälp kopplat till psykisk ohälsa. I vår sträven mot vår vision att Göra det svåra lättare, ser vi hur vi kan bidra med vår styrka, att hjälpa till såväl lokalt som digitalt.

Lavendla Terapi har kommit till, och erbjuder såväl psykologer som terapeuter runt om i Sverige.

2021

Vi lanserar Lavendla Danmark och blir snabbt en ledande aktör på den danska marknaden. Lavendlas danska grundare är Henriette Rendbæk Jønsson.

2020

Under detta år öppnar vi vår butik på Sveavägen 80 i Stockholm, vi börjar även livesända begravningar och lanserar våra minnessidor.

På minnessidorna kan man tillsammans minnas den avlidne i text och bild, delta i livesänd ceremoni, anmäla sig till minnesstund samt köpa begravningsblommor.

Dessutom lanserar vi vårt nya varumärke med fokus på Lyhördhet, Mod och Driv. Det speglar vem vi är, vad vi gör och hur vi agerar.

2019

Lavendla Academy grundas. Genom Academy utbildar vi framtidens begravningsrådgivare. Utbildningen sker dels på distans, dels genom praktik.

2018

Nu har över tusen anhöriga fått vår hjälp. Både eEquity och Bonnier Ventures väljer att investera i Lavendla, vilket gör att vi kan hjälpa ännu fler att få ett fint avsked.

2017

Vi lanserar Lavendla Juridik. I och med detta blir vi en kombinerad begravnings- och juridikbyrå med användarvänliga tjänster. Numera är vi också rikstäckande och når 200 omdömen på Trustpilot.
Betyget är 9,2 av 10.

2016

Det här året växer vi ytterligare och finns i nästan hela Sverige.

2015

Vi får vårt första omdöme på Trustpilot:
”Jag har fått så mycket mer hjälp än jag önskade och hoppades på och som jag upplevde saknades hos andra företag.”

Vid det här laget finns vi representerade i mellersta och södra Sverige.

2014

Lavendla grundas av Jakob Nordström och finns i Stockholm. Redan här är målet att Göra det svåra lättare genom att bland annat hjälpa anhöriga planera begravningar på nätet.

Din adress i centrum

Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din. Vi har tillgång till lokaler i hela Sverige om det finns behov. Och vi ordnar gärna ett digitalt möte om det passar dig bättre.

Tider som passar din vardag

Våra rådgivare uppmuntras erbjuda tider som passar dig i din vardag, vilket långt ifrån alltid är detsamma som kontorstider. Vi gör all vi kan för att passa in i just ditt livspussel.

Vårt kundlöfte

Ett inledande samtal med oss är kostnadsfritt. Du ska känna dig fri att starta en dialog med en eller flera rådgivare. När du hittat rätt person för dig sätter vi ihop en offert tillsammans.


Kan vi hjälpa dig?

Ring oss på 0771-22 21 21 eller fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss till dig.


Vårt mål är att vara ett personligt stöd och rådgivare för människor i livets svåra situationer. Att kunna möta våra kunder på det sätt som passar dem bäst – i ett personligt möte eller videosamtal – är därmed en självklarhet.

Jakob Nordström, vd och grundare

Lavendlas Mia Schubert i samtal

Våra rådgivare

Vi har rådgivare i hela Sverige och de finns där för dig, i ett personligt möte, via telefon eller online.

Läs mer om våra rådgivare >

vem ärver vem?

Lavendla Juridik

Vare sig du ska skriva testamente eller överklaga ett myndighetsbeslut, behöver du inte göra det ensam.

Läs mer om våra juridiska tjänster >

Våra värderingar

Lyhördhet, Mod och Driv. Våra värderingar speglar vilka vi är och vad vi gör – och även hur vi gör det.

Läs mer om våra värderingar >