0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Om Lavendla / Vår bakgrund

Vår bakgrund

Sedan starten 2014 eftersträvar vi att göra det svåra lättare för anhöriga i sorg. Vi stöttar dig genom det praktiska så att du kan lägga orken på att få avskedet du önskar. Bli mött där du vill mötas, i ett personligt möte, via telefon eller online. Inga frågor är för stora eller små.

Tre medarbetare från Lavendla i butiken på Sveavägen

Rådgivning med fokus på dina behov

För oss är det självklart att du ska ha valmöjligheter även i en svår stund. Vi lägger inga värderingar i dina önskemål, dina förutsättningar är utgångspunkten.

Den nya tidens begravningsbyrå

Genom att vara transparenta och lyhörda finns vi alltid nära och tillgängliga. Tillsammans skapar vi det avsked du önskar och ett fint minne att bära med dig.

Din adress i centrum

Planera en begravning här på Lavendla.se eller ta hjälp av oss. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din. Vi har tillgång till lokaler i hela Sverige.

Tider som passar din vardag

Våra rådgivare uppmuntras erbjuda tider som passar dig i din vardag, vilket långt ifrån alltid är detsamma som kontorstider. Vi gör all vi kan för att passa in i just ditt livspussel.

Vårt kundlöfte

Ett inledande samtal med oss är gratis. Du ska känna dig fri att starta en dialog med en eller flera rådgivare. När du hittat rätt person för dig sätter vi ihop en offert tillsammans.


Låt kärleken leva vidare

Vi tycker det är viktigt att hylla det liv som levts. På våra minnessidor delar släkt och vänner med sig av personliga minnen i form av hälsningar, bilder och filmer.

På minnessidan kan du också visa ceremonin digitalt så fler anhöriga och vänner har möjlighet att ta avsked.

Vi vet hur viktigt det är att få prata om de avlidna och återuppleva fina stunder. Låt kärleken leva vidare på minnessidan.

Läs mer på Minnessidorna


Kan vi hjälpa dig?

Ring oss på 0771-22 21 21 eller fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss till dig.

Vår historia

2021

Nu öppnar vi möjligheter till donationer till alla stora minnesfonder via Swish till våra redan populära minnessidor.

2020

Under detta år öppnar vi vår butik på Sveavägen 80 i Stockholm, vi börjar även livesända begravningar och lanserar våra minnessidor.<br><br>På minnessidorna kan man tillsammans minnas den avlidne i text och bild, delta i livesänd ceremoni, anmäla sig till minnesstund samt köpa begravningsblommor.<br><br>Dessutom lanserar vi vårt nya varumärke med fokus på Lyhördhet, Mod och Driv. Det speglar vem vi är, vad vi gör och hur vi agerar.

2019

Lavendla Academy grundas. Genom Academy utbildar vi framtidens begravningsrådgivare. Utbildningen sker dels på distans, dels genom praktik.

2018

Nu har över tusen anhöriga fått vår hjälp. Både eEquity och Bonnier Ventures väljer att investera i Lavendla, vilket gör att vi kan hjälpa ännu fler att få ett fint avsked.

2017

Vi lanserar Lavendla Juridik. I och med detta blir vi en kombinerad begravnings- och juridikbyrå med användarvänliga tjänster. Numera är vi också rikstäckande och når 200 omdömen på Trustpilot. <br>Betyget är 9,2 av 10.

2016

Det här året växer vi ytterligare och finns i nästan hela Sverige.

2015

Vi får vårt första omdöme på Trustpilot:<br>”Jag har fått så mycket mer hjälp än jag önskade och hoppades på och som jag upplevde saknades hos andra företag.”<br><br>Vid det här laget finns vi representerade i mellersta och södra Sverige.

2014

Lavendla grundas av Jakob Nordström och finns i Stockholm. Redan här är målet att göra det svåra lättare genom att bland annat hjälpa anhöriga planera begravningar på nätet.

Vårt mål är att underlätta för människor i sorg. Att kunna möta anhöriga på det sätt som passar dem bäst – i ett möte, via telefon eller online – är därmed en självklarhet.

Jakob Nordström, vd och grundare

Lavendlas Mia Schubert i samtal

Våra rådgivare

Vi har rådgivare i hela Sverige och de finns där för dig, i ett personligt möte, via telefon eller online.

Läs mer om våra rådgivare >

vem ärver vem?

Lavendla Juridik

Vare sig du ska skriva testamente eller överklaga ett myndighetsbeslut, behöver du inte göra det ensam.

Läs mer om våra juridiska tjänster >

Våra värderingar

Lyhördhet, Mod och Driv. Våra värderingar speglar vilka vi är och vad vi gör – och även hur vi gör det.

Läs mer om våra värderingar >