Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Charlott Elisson
Foto: Charlott Elisson
Foto: Charlott Elisson
Foto: Charlott Elisson
Foto: Stefan Leonardsson

Brämhults kyrka

4.4 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Brämhults kyrka ligger högt och naturskönt beläget, med en vacker kyrkogård som breder ut sig runt kyrkan. Adressen är Kyrkbacken 10.

Här firar vi gudstjänst varje söndag klockan 11:00. Under gudstjänsten brukar ofta Brämhults kyrkokör eller någon barnkör medverka. Kyrkan rymmer 170 personer.

Brämhults kyrka tillhör Borås pastorat och ligger i Borås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 170 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Brämhults kyrka

4.4 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2020-01-04
En vit träkyrka från senare delen av 1400-talet. Under 1700-talet fick hon nytt innertak som försågs med målningar av boråsaren Ditlef Ross. 1796 förlängdes kyrkan med 13 alnar, fick ett tresidigt kor och höjdes 7 alnar. Då fick Ross´ takmålninagr offras, men vid senaste restaureringen återställdes de delvis. De syns bäst på bortre läktarväggen. 1917 sattes en altartavla av Olle Hjortzberg upp. En fin liten kyrka som innehåller många intressanta detaljer.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-09-16
Brämhults kyrka uppfördes på 1400-talet. Tidigare fanns en kyrka från 1200-talet. På 1600-talet och 1700-talet byggdes kyrkan om flera gånger. I kyrkan finns takmålningar av Ditloff Ross. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Bobbo Stengard 2013-07-23
Hej! Helt underbar gammal träkyrka... Hade vägarna förbi torsdagen den 12 juli och besökte kyrkan för första gången, mina föräldrar Bengt och Birgitta Stengard gifte sig här i slutet på maj 1950.... känslosamt !!! Tack Anders som öppnade kyrkan och lät mig ta några kort !!! med vänlig hälsning Bo Stengard
Läs mer Läs mindre
Charlott Elisson 2013-02-03
Brämhults kyrka är en senmedeltida kyrka som ligger högt och naturskönt beläget, med en vacker kyrkogård som breder ut sig runtom. Det är en mycket populär dop- och vigselkyrka som rymmer cirka 170 personer. Väl värd ett besök!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-05-06
Orgel från Grönlunds orgelbyggeri 1983.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette