Borlunda kyrka Foto: Benny Hansen
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Stefan Leonardsson
Borlunda kyrka Foto: Benny Hansen
  1. Borlunda kyrka
  2. Borlunda kyrka

Borlunda kyrka

4.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Borlunda kyrka i Eslöv

Borlunda kyrka, byggd 1866-1868, med planform enligt det latinska korset med särskilt breda korsarmar. Ett västtorn för klockorna är asymmetriskt placerat. Kyrkan ligger på en upphöjd plats omgiven av kyrkogården med alléer av högväxta tujor. Kyrkan stod under nästan 9 år under rivningshot, men kampen var lyckosam och kyrkan renoverades och återöppnades 16 december 2001. Rymmer 149 besökare.

Foto: Svenska kyrkan Eslöv

Borlunda kyrka tillhör Eslövs pastorat och ligger i Eslöv

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 149 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Borlunda kyrka

4.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Foba 46 2017-10-26
Berätta gärna om användandet som församlingslokal - väldigt vettigt.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2017-09-06
Den här kyrkan får sin femte stjärna på grund av sin unika stil. När en ny kyrka skulle byggas för Borlunda och Skeglinge församlingar på 1860-talet vände man sig till den danske arkitekten Ferdinand Meldahl, känd för sina slottsrestaureringar både i Skåne och Danmark. Borlunda fick en unik och har sina närmaste förebilder i renässansens Italien. Det är också mycket glädjande att kyrkan efter många års förfall och en lång period som kyrkan var stängd restaurerades och återinvigdes 2001.
Läs mer Läs mindre
user 60919 2014-01-04
Mycket vacker kyrka. Ser speciellt imponerande ut på kvällen då den är upplyst.
Läs mer Läs mindre
Benny Hansen 2013-07-06
Borlunda - Skeglinge kyrka stod färdig för invigning 1868. I kölvattnet av den stora befolkningsökningen under 188-talet blev nånga kyrkor for trånga. Så även Borlunda och Skeglinge gamla 1100-tals kyrkor. Därför beslöt man att riva dem och i stället bygga en stor gemensam kyrka. Arkitekt för kyrkan blev Ferdinand Meldahl, den främste arkitekten i Danmark under 1800-talets andrs hälft.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.