Holmby kyrka Foto: Benny Hansen
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Stefan Leonardsson
Holmby kyrka Foto: Benny Hansen
  1. Holmby kyrka
  2. Holmby kyrka

Holmby kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Holmby kyrka i Eslöv

Holmby kyrka är en stenkyrka med ursprung från 1100-talet. Mot slutet av 1800-talet byggdes kyrkan om och endast det gamla tornet bevarades. Kyrkan ligger upphöjt omgiven av kyrkogården. Bakom kyrkan, från vägen sett, ligger en träddunge med minneslund, den s.k. ceremoniplatsen och kyrkstugan. Rymmer 260 personer (149 vid normal bemanning)

Holmby kyrka tillhör Eslövs pastorat och ligger i Eslöv

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 149 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Holmby kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2017-09-06
Kyrkans exteriör indikerar inte så mycket av intresse - den gamla kyrkan fick ge plats åt en ny 1872, ritad av Albert Törnqvist och liknande många andra av Törnqvists kyrkor. Men i det inre finns en hel del intressanta saker, framför allt predikstolen och dopfunten.
Läs mer Läs mindre
Benny Hansen 2013-07-07
Holmby kyrka uppfördes under 1100-talet. Vid restaureringen 1939 gjorde uthuggningar i murarna fann man en rad sandstensblock som 1872 använts som fyllnad då man byggde den nya kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Enigma44 2011-08-17
Ursprungliga kyrkan uppfördes på 1100-talet och försågs med torn omkring år 1200. Nuvarande stenkyrka med tresidig sakristia i öster uppfördes 1872-73. Dock behöll man det ursprungliga kyrktornet. Vid tornets södra sida finns en figur som är huggen i ett stycke med pelaren i bågöppningen. Figuren påminner om ´Jätten Finn´ i Lunds domkyrka. Intill kyrktornet står Holmbystenen, en runsten från sen vikingatid.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.