Hem / Platser / Götene / Kyrkor / Broby kapell
  1. Begravning

Broby kapell

3.0 i snittbetyg (3st)

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har hörselslinga

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Broby kapell

3.0 i snittbetyg (3st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Christian91 2017-10-12
Ett litet trevligt kapell! Jag har varit här många gåner tidigare men den har alltid varit låst. Men i år så var Broby kapell med på Vårundan på Kinnekulle eller i Götene kommun. Ett trevligt helg som är första helgen i Maj månd varje år. Vårundan kan jag tipsa om man vill veta vad Kinnekulle har att ebjuda. Den blir bara störe för varje år.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-10-16
Broby kyrka uppfördes ursprungligen på 1100-talet. Kyrkan revs 1819 när Källby och Broby fick gemensam kyrka. Kapellet, som ibland kallas för ´Broby stapel´, består av den gamla kyrkans klockstapel - Delvis ombyggd eftersom den bl a har använts som skola. Tyvärr var kapellet låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-06-03
På den plats där 1100-talets kyrka stod byggdes en klockstapel på vapenhuset och resten av kyrkan revs i början av 1800-talet, 1876 inrättades stapeln till skolsal och man gjorde en tillbyggnad. Från 1916 var det endast gravkapell här. 1930 var byggnaden upprustad och invigdes som kapell. Ett enkelt och sparsmakat kapell utan större krusiduller än de vackra ljuskronorna.
Läs mer Läs mindre

Foto: Källby

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Jeanette Åkerlund
Läs mer om Jeanette
Marina Schade
Läs mer om Marina