Foto: Christian91
Foto: Christian91
Foto: Christian91
Foto: Christian91
Foto: Christian91

Hangelösa kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

I Hangelösa socken byggdes sannolikt den första kyrkan i början av 1000-talet, på 1100-1200-talet byggdes den stenkyrka som stod cirka tio meter söder om den nuvarande kyrkan. Eftersom den var i dåligt skick, revs den i februari 1873, samma år som den nya uppfördes. Kyrkan invigdes första advent 1873.

Hangelösa kyrka tillhör Götene pastorat och ligger i Götene

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 250 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Hangelösa kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Christian91 2018-08-22
En kyrka som jag har varit på Gudstjänst i för många årsen när jag var medlem i en musik grupp som hete Ängsrockarna vi gjorde då ett uppträde i denna trevliga kyrkan. Då hade jag ingen kamera med mig. Jag gjorde ett återbesök här idag. Då var kyrkan öppen. Jag får höga betyget från 3 stjärnor till 4 . En ljus och trevlig kyrka. Roligt att få se dom här sten huvuden. Synd att dom sitter på vägen upp till tornet. Men det har pratas om att dom ska få en bättre plats i kyrkan i framtiden.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2015-12-10
Det jag finner mest intressant i den här kyrkan är den signerade och åt S. Olof helgade dopfunten. Ovanför dopaltaret hänger en tavla av Bo Beskow. I övrigt är det en enkel och för tiden typisk kyrka. även om jag förtjustes lite lätt över dörrhandtaget! Omkring 1870 byggdes flera näst intill förväxling lika kyrkor i den här delen av Västergötland i en stil som jag finner föga attraktiv, och Hangelösa är en av dem.
Läs mer Läs mindre
Rolf Werner 2012-11-02
Hangelösa nuvarande kyrka är den tredje i ordningen. Första kyrkan var troligen en stavkyrka i trä från omkring år 1 000. Den revs efter att en munk begått ett horsbrott inne i kyrkan. Därefter byggdes den medeltid stenkyrkan. Sveriges älsta St Olofsbild (utan huvud) finns i kyrkan liksom en mycket märklig dopfund från omkr 1130, vilken är signerad av stenmästern Johannes. Rolf Werner
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2011-10-25
Som som många i den här trakten var Hangelösa kyrka ursprungligen en stenkyrka från tidig medeltid. Nuvarande kyrkan byggdes 1873 och är stor och rymlig, typisk för sin tid.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette
Sara I. Karlsson
Läs mer om Sara