Hem / Platser / Götene / Kyrkor / Österplana kyrka
  1. Begravning

Österplana kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har toalett
  • Platsen har hörselslinga

Bekskrivning

Ni däruppe på Kinnekulle har så många gamla medeltidskyrkor att ni inte har fått upp ögonen för vilken underbart vacker och stilren kyrka ni har i Österplana. Det är den enda kyrkan i hela stiftet som till skillnad från övriga byggda vid samma tid lyckligen undgått mer eller mindre förödande restaureringar. Därför kan ni nu glädja er åt att ha en ovanligt vacker och konstnärligt stilfull kyrka.”

F landsantikvarien Gunnar Ullenius

Österplana kyrka tillhör Götene pastorat och ligger i Götene

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Österplana kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Christian91 2013-08-04
Jag vill ge Österplana kyrka ett extra plus. För man har tänkt till när man tog vara på det gamla ifrån Österplana gamla kyrka. Det finns många fotografier ifrån den gamla kyrka. Idag så kom jag in i kyrkan tack till en trevlig vakmästare. Jag fick även komma upp i tornet. Nu fick jag se hur Karin och Kerstin som klockorna ska blivit döpta till. Dom namnen fick de efter Haralds Stakes barn. Synd att Österplana nya kyrka är låst.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-05-06
Österplana kyrka invigdes 1877 och är en välbevarad kyrka från sin tid. I kyrkan finns en medeltida dopfunt. Den gamla kyrkogården ligger c:a 500 m V om den nya kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Henrik Johansson Växjö 2011-03-15
Kyrkan har en fantastiskt läge på Kinnekulle och syns vida omkring. Kyrkan är mycket välbevarad nyromansk kyrka från 1800-talets andra hälft.
Läs mer Läs mindre

Foto: Kinnekulle

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Jeanette Åkerlund
Läs mer om Jeanette
Marina Schade
Läs mer om Marina