Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström

Eggvena kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Eggvena kyrka tillhör Herrljunga pastorat och ligger i Herrljunga

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 85 sittplatser
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Eggvena kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Christian91 2019-09-15
En liten och trevlig kyrka på utsidan. En fin runsten! Men sen var ju kyrkan låst. Jag kommer tillbaka i framtiden. Jag gjorde idag ett återbesök här men kyrkan var låst även idag.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2018-07-12
En fin medeltidskyrka, typisk för trakten med sitt låga torn. Kyrkan är inte så romansk utan präglas mer av ombyggnaden på 1700-talet.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2015-08-27
Eggvena kyrka uppfördes på 1100-talet, men kyrkan byggdes om på 1700-talet. Sakristian byggdes år 1850. I kyrkan finns flera medeltida inventarier, bl a en dopfunt från 1200-talet. Utanför kyrkan finns en runsten - Vg 151. Dessutom finns ytterligare en runsten vid Håkansgården S om kyrkan - Vg 152. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström 2012-07-04
Från tidig medeltid är Eggvena församlingens kyrka. Den är byggd av sten och har ett vackert läge. Kyrkklockan är gjuten 1756. Under året 1950-52 genomgick kyrkan en stor och välbehövlig restaurering.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette