Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Kristine kyrka Foto: Barbro Thörn
Kristine kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Kristine kyrka
  2. Kristine kyrka

Kristine kyrka

4.0 i snittbetyg (8st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Kristine kyrka i Jönköping

Kristine kyrka tillhör Jönköpings församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 600 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Kristine kyrka

4.0 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2016-05-19
En rundvandring i Kristine Kyrka resulterade i 23 nya blandade bilder till denna sida. Kyrkan är mycket vacker och ger ett hjärtligt och välkomnande intryck som gärna lockar till återbesök. Kyrkspiran reser sig synligt på långt håll även om de nya parkeringshusen har nått högre höjder på senare år.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2015-11-11
Av Jönköpings två större kyrkor är Kristine kyrka i den gamla, östra stadsdelen den äldsta. Men frågan är om inte Sofia kyrka i den nyare, västra delen av staden bättre speglar Jönköpings egenart och världsberömmelse. Många människor söker sig dagligen till Kristine kyrka för en stund av stillhet och ljuständning, kyrkan är öppen alla dagar. Det katedralliknande kyrkorummet öppnar möjlighet för större kultur- och musikarrangemang.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-09-05
Kristine kyrka i Jönköping byggdes 1649-73, men tornet färdigställdes först år 1686. År 1790 skadades kyrkan vid en brand. Kyrkan restaurerades efter branden och fick då sitt nuvarande nyklassicistiska utseende.
Läs mer Läs mindre
Mattias Nystrand 2
Mattias Nystrand 2 2014-04-06
Den gamla vackra kyrkan vid Vätternstranden har bjudit mig på många musikaliska höjdpunkter genom åren. I de mest vitt skilda genrer dessutom! Alltid lika glad för det varma bemötandet av personalen som arbetar i Kristine! Föredömligt. Den nya kororgeln från Dresden har en fantastisk klang och bara den kan vara skäl nog att besöka kyrkan med de stora vita pelarna! http:/
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2013-02-09
Kristine kyrka uppfördes 1649-73 i romansk stil (troligen) efter ritningar av Hans Fleming (1545-1623); senare tillkom kyrkans torn av huggen sandsten efter ritningar av E. Dahlberg. Efter branden år 1790 restaurerades kyrkan enligt mera nyklassicistiska stilideal; stramare med raka linjer. Kristine kyrka har en fin interiör med vackra konstverk.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-05
Orgeln byggd av Johan d.y. Ewerhardt 1799 – Gustaf Andersson & Per Larsson Åkerman 1852 – Åkerman & Lund 1912 – Tostareds 2005
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-12-03
Ett återbesök i kyrkan efter åtta år ger lite ny syn på vad som finns. Fortfarande är dock Mary Moeschlins vackra vävnad ´Livets träd´ kyrkans vackraste klenod (enl.mig) Tyvärr skyms den av ljuskrona och ljusbärare och fortfarande har man ingen färgbild på den. Men det har jag nu! I övrigt finns ett par stora oljemålningar, den ena av Edvard Orm från 1772 och den andra av Georg Pauli som målade den i Rom 1881. Predikstolen från 1825 är stor som ett hav. Till höger om koret finns nu inrett Mariakapellet, en lillkyrka. Kyrkan är från 1673 och titta på den vackra västportalen från 1688!
Läs mer Läs mindre
Pelle tre År
Pelle tre År 2010-12-03
Den är väldigt fin tycker jag :) Man är glad där ibland :D
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.