Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Sofiakyrkan Foto: Barbro Thörn
Sofiakyrkan Foto: Barbro Thörn
  1. Sofiakyrkan
  2. Sofiakyrkan

Sofiakyrkan

4.3 i snittbetyg (11st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Sofiakyrkan i Jönköping

Sofiakyrkan tillhör Jönköpings församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Sofiakyrkan

4.3 i snittbetyg (11st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
IngelamAndersson
IngelamAndersson 2014-11-25
Sofiakyrkan invigdes 8 april 1888. Arkitekt F.G.A. Dahl. Två restaureringar har gjorts i början på 1950-talet och 1988. Dopfunten är skuren ni ek av folkskollärare D. Lindahl 1908. Dopskålen skänkt av kopparslagare Hugo Wallgren. orgeln är byggd av Åkerman & Lunds nya Orgelfabriks AB Knivsta.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-07-14
Sofiakyrkan i Jönköping invigdes 1888. Den nygotiska kyrkan ritades av arkitekt Gustaf Dahl. I koret finns en oljemålning från 1600-talet.
Läs mer Läs mindre
Mattias Nystrand 2
Mattias Nystrand 2 2014-04-07
Jag har förmånen att regelbundet vistas i denna inspirerande katedral!
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2013-10-12
Nästan domkyrkelik står Sofia mitt i centrala Jönköping och gör stadsborna stolta. Praktfull, stor och pampig till det yttre och invändigt harmonisk, ljus och med en oerhörd rymd. Någon tidigare recensent nämnde likheten med S.t Johannes i Stockholm och jag kan bara hålla med. Mycket nära högsta betyg, men det stannar på en stark 4:a.
Läs mer Läs mindre
mattias nystrand
mattias nystrand 2012-12-28
En kyrka med rymd och välkomnande atmosfär. Här vill man dröja sig kvar!
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2012-12-24
Sofiakyrkan har formen av en basilika där mittskeppet reser över sidoskeppen så att fönsteröppningar bildas i utrymmet mellan. Det skapar ljus och rymd. Om färgsättningen på kyrkan tror jag många har haft synpunkter, rött tegel och vit puts.
Läs mer Läs mindre
Henrik Johansson Växjö
Henrik Johansson Växjö 2012-12-18
En mycket trevlig och välbevarad sen 1800-talskyrka.... jämte S:t Johannes i Sthlm och Oscar Fredrik i Gbg, den mest sevärda nygotiska kyrkan i Sverige.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2012-11-12
En mäktig kyrka, väl värd ett besök och en Gudstjänst.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-06
kororgeln byggd av Tostareds orgelbyggeri 2006
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-12-08
Jönköpings mäktiga katedral är uppförd i nygotik. Treskeppig med spetsbågevalv mellan kolonnerna. Altaret som är helt i trä, har ett fint krucifix som är tillverkat av K J Dyfverman. Vackra glasmålningar i koret.. I södra koret finns ett triumkrucifix skuret av Eva Spångberg och hon har även gjort en Mariaskulptur som finns i norra koret. Korfönstrens målningar är gjorda av F.X.Zettler i Münchem på 1890-talet. Dopfunten är från 1908, skuren i ek av D. Lindahl, Kosta. Tyvärr vet jag inget om de trevliga trärelieferna vid dopfunten. Vacker ljusbärare och trevligt med generösa öppettider!
Läs mer Läs mindre
Jan Ånfors
Jan Ånfors 2010-05-16
De många deltagarnas och den goda Gudsnärvarons kyrka
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.