Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Svarttorps kyrka Foto: Stig Andersson 2
Svarttorps kyrka Foto: Stig Andersson 2
  1. Svarttorps kyrka
  2. Svarttorps kyrka

Svarttorps kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Svarttorps kyrka i Jönköping

Svarttorps kyrka tillhör Lekeryds församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 250 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Svarttorps kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-11-28
Äntligen lyckades jag komma in i Svarttorps kyrka! Detta tack vare att det skulle bli en konsert i jazztoner på kvällen. Tyvärr kunde jag inte stanna och lyssna men jag fick njuta av repetitionen! Det lät mycket bra! Själva kyrkan är ljus och trevlig, effektfullt med indirekt ljus runt det tomma korset över altaret. I det nya samlingsrummet under läktaren bevaras en del av föremålen från gamla kyrkan, se bilder. Ett trevligt inslag var den målade mosaiken under läktaren, ett arbete gjort av elever i klass 5-6 i kyrkskolan år 1958. Skön atmosfär här, jag gillade den här kyrkan!
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2014-12-23
Svarttorp 2013.Bilder på gamla 1100-tals kyrkogården med tillhörande byggnader är nu upplagda. Kyrkan ersattes 1871 av den nu aktuella ca 1 km norr om den tidigare. Den gamla sprängdes enligt uppgifter och blev utfyllnadsmaterial i naturen utanför kyrkogården. Begravningar sker fortfarande på denna gamla kyrkogård. Nybyggd klockstapel samt ett fristående träkors och en gammal renoverad gravbyggnad med två gravar finns numera. En av gravstenarna har ersatt en av byggnadens två dörrar.( se bifogad bild) 1100-talskyrkans inventarier finns på skilda utvalda ställen och museum.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.