Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Arby kyrka Foto: Barbro Thörn
Arby kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Arby kyrka
  2. Arby kyrka

Arby kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Arby kyrka i Kalmar

Arby kyrka är en kyrkobyggnad i Arby beläget två mil sydväst om Kalmar. Den har alltsedan medeltiden varit sockenkyrka i Arby socken och därefter församlingskyrka i Arby-Hagby församling.

Arby kyrka tillhör Södermöre pastorat och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Arby kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-10-10
Medeltida kyrka med varm atmosfär.Altaruppsatsen från 1770 är utförd av Jonas Berggren. Dopfunt från 1200-talet. I övrigt hittar jag inga uppgifter om inventarierna. Vi kom dit en söndag strax efter att gudstjänsten slutat och blev bjudna på godis ur ett påskägg av prästen. Om han läser detta vore det trevligt om han hörde av sig till mig, jag har ett par frågor att ställa.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-10-13
Arby kyrka uppfördes på 1200-talet. På1820-talet byggdes kyrkan om. Kyrkan restaurerades i början av 70-talet. I kyrkan finns en dopfunt från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-07
Orgel: 1852: Orgelbyggare Carl August Johansson & bygdeorgelbyggare Johannes Magnusson, Lemnhult, bygger en piporgel. 1904: Ombyggnad av orgelbyggare Johannes Magnusson, Göteborg, till 7 stämmor på 1 manual och pedal. 1955: Troels Krohn, Hillerød, bygger om orgeln bakom 1852 års fasad. Den får nu 17 stämmor på 2 manualer och pedal. Mekanisk traktur och registratur.
Läs mer Läs mindre
Anders Söderlund
Anders Söderlund 2011-05-28
Rektangulär stenkyrka från mitten av 1200-talet. Ljus och vacker med trä välvt tak. Se bilder på www.orgelanders.se
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.