Mortorp kyrka Foto: Ewa C Klingberg
Mortorp kyrka Foto: Ewa C Klingberg
Mortorp kyrka Foto: akejohan
Mortorp kyrka Foto: akejohan
Mortorp kyrka Foto: fr bernt
 1. Mortorp kyrka
 2. Mortorp kyrka
 3. Mortorp kyrka
 4. Mortorp kyrka
 5. Mortorp kyrka

Mortorp kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Mortorp kyrka i Kalmar

Mortorp kyrka är en kyrkobyggnad i Mortorp och tillhör Växjö stift. Liksom sin medeltida föregångare har den varit sockenkyrka i Mortorp socken, nu är den församlingskyrka i Karlslunda-Mortorp församling.

Mortorp kyrka tillhör Södermöre pastorat och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 150 sittplatser
 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Mortorp kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-06-11
Kyrka med troliga anor från 1200-talet (dock ej helt säkert) men det mesta av interiören är 1700-tal, altaruppsatsen, predikstolen och läktaren. Golvuret som ser ut som ett hörnskåp är också 1700-tal. Det som främst tilltalade mig var den fina altaruppsatsen där skulpturer från ett medeltida altarskåp nu sitter utanpå en målad bakgrund i trä.Det blev en fin djupverkan. Mest gladdes jag åt att den faktiskt var öppen!
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2014-08-19
Kyrkan är uppförd på en plats som sägs ha förkristna tecken. En stor sten med inte mindre än 40 skålgropar styrker den teorin. Under kyrkgolvet lär det dölja sig en källa ur vilken det vissa tider på året sipprar upp vatten.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-03-26
Mortorps kyrka uppfördes på 1200-talet men har byggts om flera gånger genom seklerna. Åren 1988-89 restaurerades kyrkan grundligt.
Läs mer Läs mindre
Dreamstar
Dreamstar 2010-09-13
Mycket vacker kyrka med en underbart trevlig präst! var här på en vacker och hjärtligt fin begravning 2009 och tänker även planera mitt bröllop till denna kyrkan :)
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.