Foto: Johan Bredenberg
Foto: Johan Bredenberg
Foto: Johan Bredenberg
Karlskoga kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Karlskoga kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Karlskoga kyrka
  2. Karlskoga kyrka

Karlskoga kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Karlskoga kyrka i Karlskoga

Välkommen till Karlskoga kyrka
Högmässa söndagar 11:00
Lunchmusik onsdagar 12:10
Öppettider
Kyrkan är normalt öppen dagtid måndag-fredag 10-14
med reservation för ändringar.
Bemannad med kostnadsfri guidning juni – aug.
Journummer till vaktmästare 0586-684 20.

Karlskoga kyrka tillhör Karlskoga församling och ligger i Karlskoga

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 350 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Karlskoga kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2019-09-21
Karlskoga kyrka uppfördes i slutet av 1500-talet, men kyrkan har byggts om flera gånger. I början av 1700-talet fick kyrkan sitt nuvarande utseende. Sakristian är den äldsta delen av kyrkan och har målningar från slutet av 1500-talet.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2018-02-06
Fantastiskt vacker kyrka som tyvärr var upptagen av någon ceremoni när vi var där. Ser på de interiöra bilderna här på sidan att den är minst lika trevlig inuti...det får bli ett återbesök tämligen snart!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-12-09
Den forna lilla kyrkan (Hertigkyrkan) finns bakom altaret och är nu sakristia. Målningarna därinne är gjorda direkt på stockarna och togs fram vid en restaurering 1916. Spännande kyrka! Även i övrigt är kyrkan mycket sevärd med takmålningar från 1723. Glasmålningarna i koret är från 1905 och föreställer Karl IX och Martin Luther.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-05
Läktarorgel. Walther Thür1986 (3 man & ped, mekanisk piporgel, 42 st) Kororgel Grönlund 1985 (2 man & ped, mekanisk piporgel, 13 st) Tidigare orglar Per Larsson Åkerman & E.A.Setterquist 1858 – Setterquist 1916, 1962 -
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-03-13
Selma Lagerlöfs konfirmationskyrka. Sakristian har tuffa målningar från Karl IX:s tid. Kungens hästar frustade på kyrkbacken. Rödmålad vasatid blandar upp bruksbetongen. Hoppas församlingen slipper Karl-Arthur Ekenstedt.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.