Foto: Christian91
Foto: Christian91
Foto: akejohan
Foto: akejohan
Gillstads kyrka Foto: Johan Bredenberg
Gillstads kyrka Foto: Johan Bredenberg
  1. Gillstads kyrka
  2. Gillstads kyrka

Gillstads kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Gillstads kyrka i Lidköping

Den äldsta kyrkan som hade jordgolv och trätak uppfördes under 1200-talet. Under senare delen av 1600-talet gjordes den första större förändringen. I början av 1900-talet planerades ytterligare förändringar. Även rivning diskuterades vilken dock inte genomfördes. I stället skedde en ombyggnad och kyrkan återinvigdes 1925. Altarprydnaden tillskrivs Läckö-mästaren Georg Baselaque.

Gillstads kyrka tillhör Södra Kållands pastorat och ligger i Lidköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Gillstads kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-08-26
Det roströda innertaket slår emot besökaren och ger en känsla av lågt i tak. Intressant är predikstolen vars uppgång har en dörr som döljer sakristian,. Altaruppsatsen från 1684 är MÖJLIGEN gjord av Georg Baselaque (enligt Raä) men signaturen Inger v S påstår som vanligt tvärsäkert att det är så!
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2017-08-31
En fin kyrka. Roligt att man har bevarat den gamla klockstapeln även om det inte finns några klockor i den. Jag var här idag men kyrkan var låst.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-05-29
Kyrkan har sina rötter i 1100-talet, men dess nuvarande utseende är huvudsakligen 1700-tal. Långhuset restaurerades i mitten av 20-talet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.