Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Gösslunda kyrka Foto: Barbro Thörn
Gösslunda kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Gösslunda kyrka
  2. Gösslunda kyrka

Gösslunda kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Gösslunda kyrka i Lidköping

En fin kyrka från 1200-talet.

Gösslunda kyrka tillhör Sunnersbergs församling och ligger i Lidköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Gösslunda kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2016-09-17
Kyrkan är daterad av konsthistoriker till omkring år 1100 då den uppfördes i sandsten, och kan ha ersatt en tidigare träkyrka. Kyrkan var vid mitt besök stängd.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2014-08-29
En kyrka som är helt underbar på utsidan men har nog fått en hård renovering på insidan så det stämde inte helt för mig här. Det var en trevlig vaktmästare som öppnade kyrka idag.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-08-25
Gösslunda kyrka uppfördes i början av 1100-talet i romansk stil. Kyrkan skadades vid ett åsknedslag 1851, men reparerades. År 1913 restaurerades kyrkan grundligt och den fick då tillbaka sin spira som är typisk för Kållandskyrkorna. I kyrkans murar finns en bildsten med en kentaur och en inmurad runsten. Utanför kyrkan står runsten Vg 18.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-05-21
Gösslunda ligger på Kålland, inte på Kållandsö vilket bör påpekas. En gammal och vördnadsvärd kyrka med den för trakten typiska tornspiran. I det inre altartavla och predikstol i barock. Vapnet som tillhör ätten Roos af Hjelmsäter kommer från Huggenäs i Värmland.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-06-01
Gösslunda kyrka hör avgjort till pärlorna på Kållandsö! Den är både vacker och intressant. Mycket vacker!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.