0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Platser / Mullsjö / Kyrkor / Utvängstorps kyrka

Utvängstorps kyrka

Utvängstorps kyrka i Mullsjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Platsinformation

  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Våra rådgivare hjälper dig med begravning i Mullsjö

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Kyrkan är till stor del från senare hälften av 1100-talet. Den genomgick en grundlig om- och tillbyggnad år 1838, och kyrkan fick då det utseende den har idag.
Predikstolen från 1710 är placerad mitt fram i koret över altaret, och en dopängel från 1764 hänger över dopfunten.
Klockstapeln är från 1735.

Sankt Sigfrid
Enligt traditionen var det den engelske missionären Sigfrid som kristnade Utvängstorpsborna under 1000-talet och bidrog till att en första liten offerkyrka i trä byggdes.
Sigfrid stötte med sin stav i marken och en källa rann fram. Invid denna källa byggdes träkyrkan. Källan finns ännu att bese ett par hundra meter från kyrkan.

Pilgrimsled
En pilgrimsled på drygt tre kilometer har sin startpunkt strax intill Utvängstorps kyrka. Utmed leden finns stationer med texter som bygger på Frälsarkransens tolv pärlor.