Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson

Håby kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Beskrivning

Håby kyrka tillhör Foss församling och ligger i Munkedal

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Håby kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2015-02-16
Om inte annat så för den annorlunda altaruppsatsen hoppas jag verkligen att inte kyrkan är låst nästa gång jag kommer i den här trakten! Ska bli spännande!
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2012-05-11
Kyrkan är medeltida, kanske från 1100-talet. Tornet är av trä och tillbyggt 1869. Sydportalen ger ett ålderdomligt intryck. I det inre märks altaruppsats, predikstol och dopfunt från 1600-talets mitt. Det blad som fanns att få i kyrkan återger hellre sagor och sägner än fakta om kyrkan, så det var ett riktigt bottennapp. Men kyrkan är intressant, särskilt med drakhuvudena på altaret.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2012-02-09
1975 byggde John Grönvall ett nytt orgelverk i äldre orgel från 1898
Läs mer Läs mindre
Allan Karlsson 2011-11-02
jAG VET INGET OM DENNA KYRKA MEN JAG MINNS EN GÅNG PÅ EN FÄRD OCH VI HADE INGEN PLATS ATT BO PÅ FÖR NATTEN, DÅ HITTADE VI HÅBY GÅRD SOM VAR SÅ GOTT SOM FULLBELAGD, EN GAREROB FICK VI BO DEN NATTEN OCH VAR TACKSAMMA FÖR DET. BETYG FYRA STJÄRNOR
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette
Sara I. Karlsson
Läs mer om Sara