Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Blomman
Foto: Blomman
Borgs kyrka Foto: Blomman
Borgs kyrka Foto: Blomman
  1. Borgs kyrka
  2. Borgs kyrka

Borgs kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Borgs kyrka i Norrköping

Borgs kyrka började byggas år 1801. Byggmästaren Caspar Seurling svarade för bygget som var avslutat år 1803. En inskriftstavla över kyrkans tornportal meddelar; ”Under Konung Gustaf IV Adolphs regering nybyggdes denna Borg och Löths kyrka 1803”

Borgs kyrka är en typisk representant för det sengustavianska kyrkobyggnadsidealet: ett stort, ljust kyrkorum, sparsamt utsmyckat, en kyrka för predikan, helt främmande för varje slag av mysticism eller romantik. En restaurering i slutet av 1800-talet innebar delvis väsentliga förändringar av denna karaktär, bl.a genom att den slutna bänkinredningen slopades och färgsättningen förändrades. En restaurering 1939 innebar ett första steg mot ett återskapande av den ursprungliga karaktären.

Borgs kyrka tillhör Norrköpings Borgs församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 338 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Borgs kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Dhyana
Dhyana 2016-06-10
Det känns fel när en kyrka hamnar tätt intill motorvägen. Istället för att närma sig långsamt, svischar man förbi den, hinner knappt uppfatta. Borgs kyrka är överraskande rymlig, målad i ljusa finstämda pastelltoner, och med ett altare som blir ett genuint blickfång. Målningen på orgelläktaren, ´Konung Davids orkester´ är underhållande.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-10-03
Stort! Ljust kyrkorum, sparsamt utsmyckat. Altartavla av Pehr Hörberg från 1804, predikstol och altartavlans omramning utförda av C F Beurling, Norrköping efter ritning av Fredrik Bergstedt. Ett flertal medeltida träskulpturer och en dopfunt från 1100-talet. Läktarbarriärens målning föreställer konung Davids orkester och är målad av O Littorin. Fin i all sin sparsmakade interiör.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-03
Orgel: Pehr Schiörlin 1807 – E.A.Setterquist & son 1910 – A.Magnusson 1958
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.