Kullerstads kyrka Foto: Barbro Thörn
Kullerstads kyrka Foto: Barbro Thörn
Kullerstads kyrka Foto: Barbro Thörn
Kullerstads kyrka Foto: Barbro Thörn
Kullerstads kyrka Foto: Johan Bredenberg
 1. Kullerstads kyrka
 2. Kullerstads kyrka
 3. Kullerstads kyrka
 4. Kullerstads kyrka
 5. Kullerstads kyrka

Kullerstads kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Kullerstads kyrka i Norrköping

I århundraden var Kullerstad socken en liten och fattig socken. Socknens äldre historia återspeglas tydligt i den gamla kyrkan som vittnar om sockenbornas strävan att ge sin kyrka en stabil soliditet och en enkel men värdig utsmyckning.

Kullerstad kyrka är, trots sitt utseende, inte en av de äldsta kyrkorna i stiftet. Dess historia går tillbaka till 1200-talets början. Spekulationer kring en annan kyrka på den plats där kyrkan står idag, har funnits. Dessa talar dock om en enkel träbyggnad.

Kullerstads kyrka tillhör Norrköpings Borgs församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Kullerstads kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2014-01-31
Kullerstads kyrka uppfördes på 1200-talet. sakristian byggdes på 1400-talet och kyrkan fick sina valv i början av 1500-talet. I kyrkan finns en dopfunt från 1200-talet. Utanför kyrkan står en sevärd runsten.
Läs mer Läs mindre
Yngve H
Yngve H 2012-12-02
Ser ut att vara en stillsam o härlig Byggd vilket man ser på bilden. Ger kyrkan 4.stjärnor
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-12-01
Lugnt och fridfullt ser det ut där kyrkan ligger ett litet stycke från vägen. Inne i kyrkan finns en del kalkmålningar, i triumfbågen avbildas de fåvitska och kloka jungfrurna. Ett korfönster i lysande rött och blått av Britta Reich-Eriksson. Även orgeln är sevärd. Under läktaren vid ingången står det: ´Här bor förvisso GUD och här är himmelens port´.
Läs mer Läs mindre
Stefan Grek
Stefan Grek 2012-08-31
Här har jag som 5-6 åring startat klockringning på en söndag. Då gjordes det med hjälp av två pedaler. Genom sin tyngd fick man trycka ner den ena därefter gå över till den andra. Jag antar att min farfar som var kyrkovaktmästare fick hjälpa till att tynga ner
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-12
Orgeln byggd av Johan Arfwedsson Agerwall 1704 – Åkerman & Lund 1869 – E.A-Setterquist & son 1917, 1947
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.