Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Matteus kyrka Foto: Barbro Thörn
Matteus kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Matteus kyrka
  2. Matteus kyrka

Matteus kyrka

4.0 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Matteus kyrka i Norrköping

Matteus kyrka ligger i Folkparken i norra delen av staden. Matteus Kyrka, som invigdes 8 maj 1892. Under år 2016 renoveras Matteus kyrka. Den är dock öppen som vanligt under helgdagar och söndagar för gudstjänstfirande.

Matteus kyrka tillhör Norrköpings S:t Olofs församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 120 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Matteus kyrka

4.0 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 220128
user 220128 2019-10-06
Besviken på Mateuskyrkan i Norrköping är stängt på pingstdagen många troende önskat besöka kyrkan men den är stängt.
Läs mer Läs mindre
user 123903
user 123903 2015-08-22
Stor och vacker kyrka med en fantastisk orgel
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2014-11-29
Norrköpings nygotiska katedral har en fantastisk exteriör. Torn och tinnar så att det är svårt att räkna dem. Interiört har den samma kännetecken som övriga stadskyrkor från den här tiden, en oerhörd rymd, mycket vackra fönstermålningar i koret och en välkänt bra akustik. En mycket fin kyrka i en av Sveriges vackraste storstäder.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-11-02
En ovanligt välbevarad 1890-talskyrka, är en omistlig del av Norrköpingssilhuetten och till det inre mycket storslagen. Kyrkan är rätt mörk, vilket redan påpekats, men det hör till stilen.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-14
Byggd 1892 av Åkerman & Lund. 30 stämmor. Utökning av stämantalet till 33 av A Fehrling, Stockholm 1933. Utökning av stämantalet till 41 av Åkerman & Lund, 1936. Diverse omflyttningar och omdisposition av stämmaterialet 1947. Omfattande förändringar av disposition, mensurering, intonation etc. Utökning till 54 stämmor 1958-1963 som frivilligt hobbyarbete av tjänsteinnehavaren Nils Eriksson.1990-92 utfördes en totalrenovering av den engelska firman Kenneth James & Son Ldt.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-03-31
Norrköpings stiliga katedral, ritad av Helgo Zetterwall, invigd 1892. Tornet mäter 64 m. Vackra glasmålningar i koret och ett altarskåp från 1927, av Filip Månsson. Predikstolen av C.J. Dyfverman, dopfunt i kolmårdsmarmor (så klart!), ritad av K. von Schmalensee. I Bönens kapell finns glasmålningar av Bo Beskow. Tyvärr är det som i så många andra så här stora kyrkor mycket mörkt, eller så sparar man på el. Kyrkoherden var i alla fall snäll och tände lite extra lampor i koret, sån´t uppskattas. Stilig, var ordet!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.