Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
S:t Johannes kyrka Foto: Barbro Thörn
S:t Johannes kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. S:t Johannes kyrka
  2. S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

S:t Johannes kyrka i Norrköping

S:t Johannes kyrka är en kyrka som ligger i Norrköpings S:t Johannes församling i Norrköping kommun.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för S:t Johannes kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-05-28
Norrköpings landskyrka som ursprungligen låg i det som nu kallas hörsalen mitt inne i Norrköping. Det ansågs opassande att S:t Johannes som var en ren landsförsamling hade en kyrka i staden så den flyttades ut till vad som i början av 1900-talet var landsbygden. Nu fortsätter stadsbebyggelsen flera kilometer söder om S:t Johannes kyrka som är väl synlig för alla som åker trafikleden Söderleden. Ingen höjdarkyrka enligt mig, tråkig till det yttre och enformig i det inre.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-03
Läktarorgel J. Ewerhardt d.y. 1808 – Per Zacharias Strand 1835 –renoverad - återställd av Grönlunds
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-07-12
Kyrkan i sin nuvarande form uppfördes under tidigt 1900-tal, invigdes 1906.Redan 1927 restaurerades hon pga fuktskador, innerputsen slogs ned och ersattes med slamning. 1970 togs takstolarna fram liksom den tidigare jugenddekorationen. Mitt första intryck var förvåning när jag fick se just jugenddekorationen, jag trodde att kyrkan var betydligt äldre än så. Framme i koret tre vackra glasmålningar av Bo Beskow. Om predikstolen finns inga uppgifter.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.