S:t Olai kyrka Foto: Barbro Thörn
S:t Olai kyrka Foto: Barbro Thörn
S:t Olai kyrka Foto: Barbro Thörn
S:t Olai kyrka Foto: Barbro Thörn
S:t Olai kyrka Foto: Barbro Thörn
 1. S:t Olai kyrka
 2. S:t Olai kyrka
 3. S:t Olai kyrka
 4. S:t Olai kyrka
 5. S:t Olai kyrka

S:t Olai kyrka

3.6 i snittbetyg (5st)

S:t Olai kyrka i Norrköping

S:t Olai kyrka är belägen i Olaiparken, ett stenkast från Drottninggatan. Här har funnits en kyrka sedan medeltiden och den kyrka som finns nu är den tredje eller fjärde på samma plats. Nuvarande kyrka invigdes 1767 och är helgad till Norrköpings skyddshelgon S:t Olof.

S:t Olai kyrka tillhör Norrköpings S:t Olofs församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för S:t Olai kyrka

3.6 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Geleja
Geleja 2019-08-05
Altarkrucifixet i silver med bergskristall har utförts av Wiven Nilsson i Lund 1950.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2014-08-24
Församlingskyrkan i S:t Olai församling har en mycket imponerande klockstapel/portal som syns på långt håll och även i Norrköpings skyline. Invändigt gör denna kyrka inte något större väsen av sig och även jag tycker att altartavlan är alldeles för mörk. Vackrast interiört är den mycket fina predikstolen.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-14
Läktarorgel Olof Schwan 1775 – Sven & Erik Nordström 1872 – Åkerman & Lund 1919 – A.Magnusson 1975. 2002-2003: Firma Åkerman & Lund, Knivsta, gör en omfattande renovering och restaurering. Ett nytt spelbord byggs efter förebild av 1950 års spelbord, ett modernt datoriserat kombinationssystem sätts in och det år 1947 planerade kronverket bygges. Kororgel Troels Krohn & son 1976
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-12-26
Altartavlan är som ofta nog när det gäller Pehr Hörberg, väldigt mörk, man ser knappt vad den föreställer. Men det ska vara nattvardens instiftande. Predikstolen från 1798 är en praktpjäs av C.F. Beurling. En magnifik orgelfasad i gustaviansk stil från 1775. Här tycks det vara en trevlig barnverksamhet och en vänlig atmosfär.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-04-18
Var det en sockerbagare som löpt amok med girlander och knubbiga änglar? Eller vad ska man tro när man ser gamla bilder. Nu är kristyr-stucken avhyvlad och rummet är rent som ishotellet. Ljuskronorna blänker som kungakronor även om Gustav IV Adolfs kröningsfölje gett sig av.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.