Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Tåby kyrka Foto: Barbro Thörn
Tåby kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Tåby kyrka
  2. Tåby kyrka

Tåby kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Tåby kyrka i Norrköping

Tåby kyrka tillhör Västra Vikbolandets församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 175 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Tåby kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2014-10-04
Tidigare fanns här en medeltida stenkyrka. Stenar som tillhört den medeltida kyrkan, bl.a. dess stenaltare, finns i den nuvarande kyrkans grundsockel. Kyrkan ritades av Jacob Wulff och uppfördes i nyklassicistik stil 1788-1789. En mycket gammal relief sannolikt utbruten ur ett altarskåp finns placerad över altaret i sakristian. Predikstolen är av enkelt slag, från 1847. Dopfunten är huggen i kalksten. Kyrkan var vid mitt besök stängd.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-10
Orgel: Johan Arfwedsson Agerwall 1696 - Sven Nordström 1847
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-07-25
Enkel och stilren interiör har denna kyrka från 1788-89. Altartavla av Pehr Hörberg från 1796. ´Tant Hildas´ grav får varje påskdag smyckning med påskliljor. Detta pga hon, när hon levde, brukade smycka kyrkans enkla träkors i koret med just påskliljor, trots att hon var en av de fattigaste i församlimgen. Fin tradition!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.