Tingstads kyrka Foto: Barbro Thörn
Tingstads kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Tingstads kyrka Foto: Barbro Thörn
Tingstads kyrka Foto: akejohan
Tingstads kyrka Foto: akejohan
 1. Tingstads kyrka
 2. Tingstads kyrka
 3. Tingstads kyrka
 4. Tingstads kyrka
 5. Tingstads kyrka

Tingstads kyrka

4.2 i snittbetyg (6st)

Tingstads kyrka i Norrköping

Tingstads kyrka tillhör Norrköpings S:t Johannes församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • Handikappanpassad byggnad
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Tingstads kyrka

4.2 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 199106
user 199106 2018-01-16
En kyrka från tidig medeltid. Familjära gudstjänster. Vacker omgivning. Lätt att nå i närheten av E 22
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2015-01-31
Namnet Tingstad betyder tingstället och anger att här fanns en betydelsefull samlingsplats redan under forntiden. Ett fragment av en Eskilstunakista visar att i Tingstad fanns en kyrka redan i slutet av 1000-talet. Inventarier: Predikstolen, utförd av mäster Göran 1667- 1669, bemålad 1741 av Anders Wikström, altarrundeln av Jacob Löfgren 1778, bemålad 1780 av mästare och gesäller från Norrköping. Orgelläktaren uppsattes 1724. På läktaren finns en Sven Nordströms orgel byggd 1862 tillbyggd och restaurerad av Åkerman & Lund 1975. Kyrkan var stängd vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2014-05-15
Tingstad kyrka har kvar mycket av sin medeltida karaktär. I korets stjärnvalv finns dekorativa målningar och även om det är en kopia från 1961 så är dopfunten 1200-tal, mäster Sigraf gjorde den och originalet finns på SHM. Över altaret hänger en tavla av Pehr Hörberg. från 1791, en av hans bättre. Altarrundeln har målningar från 1700-talet i naiv stil. Vacker predikstol utan ljudtak. Under vägkyrkoperioden sommaren 2012 hade man en utställning med julkrubbor av skilda slag, intressant. Den vackra vepan i tovad ull har en underbar text på skylten bredvid!
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2014-04-10
Tingstads kyrka uppfördes 1200-talet . Den syns från väg E22. Den har nog fått sitt namn tingsplatsen ,eftersom dessa låg vid kyrkor. Vita valv som lyser upp kyrkan. Medeltida anor även i denna kyrka.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-09-11
Kyrkan uppfördes under 1200-talet och byggdes om 1769 då bl a tornet tillkom. I mitten av 1800-talet ändrades exteriören med strävpelare och sänkning av taket. I kyrkan finns ett fragment av en Eskilstunakista.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-12-29
Tingstad ligger som ett vägmärke synlig för alla resenärer på E22. En teori är att Norrköping och Söderköping fått sina namn efter sina lägen i förhållande till den gamla tingsplatsen, Tingstad. Kyrkan har stark prägel av medeltiden, det är inte förrän på slutet av 1900-talet som församlingen blev folkrik. Kyrkans finaste inventarium, dopfunten, finns dock på Historiska museet i Stockholm. Kyrkan har en avgjutning.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.