Hem / Platser / Nynäshamn / Kyrkor / Ösmo kyrka
  1. Begravning

Ösmo kyrka

4.0 i snittbetyg (10st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har teleslinga

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Ösmo kyrka

4.0 i snittbetyg (10st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Joakim Mattisson 2014-08-15
Underbart vackra djävlar och andra målningar av Pictor.
Läs mer Läs mindre
user 96964 2013-09-23
Strindberg höll 2 offentliga tal i livet ett var en ´predikan´´ i Ösmo K:a det andra talet var i Köpenhamn i samband med ett boksläpp båda talen var kass. I Ösmo svamlade han bara i Köpenhamn hördes han knappt. Mvh Ahlsell Collection
Läs mer Läs mindre
Janos Banan 2013-07-18
Ännu en tjusig och välmående kyrka i Nynäshamns kommun. En mycket vacker altaruppsats och Pictors målningar fyller ut all yta på vägg och tak. Ösmo är en Pictorkyrka som glänser!
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-07-29
Ösmo kyrka uppfördes på 1100-talet, men byggdes om på 1300-talet. På 1400-talet byggdes tornet om och vapenhuset uppfördes. År 1934 togs Albertus Pictors målningar fram. I kyrkan finns flera medeltida inventarier, bl a ett triumfkrucifix från 1470-talet.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2010-05-21
Kyrkan är mycket vacker inuti, nästan hela kyrkan är täckt av vackra målningar. Den är en liten pärla. Här blir man kvar länge det är så mycket vacker att titta på.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-05-05
Ösmo kyrkas läktarorgel är byggd av orgelbyggaren E A Setterquist år 1873. Den har 13 stämmor, två manualer och pedal. Traktur och registratur är mekanisk. Spelbordet är fristående. Fasaden, av triumfbågstyp, är målad i grått med förgyllda ornament. Samtliga fasadpipor är blinda. Enligt en inskrift på orgelfasaden är orgeln en gåva år 1873 av kyrkans dåvarande patronus friherre C G Adlercreutz till minne av hustrun Margaret Seton
Läs mer Läs mindre
Ing-Gun Markegård 2009-12-22
Den här vackra gamla kyrkan är en pärla. Jag gifte mig där 1961. Vi satt i kyrkans brudbänk framme i koret, eftersom vi hade en s.k. brudmässa. Finns bänken kvar? Jag söker i så fall lite fakta om den. Någon som vet? Tacksam för svar.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-06-06
Förutom i koret är det inte många omålade ytor i Ösmo kyrka! Numera tillskrivna Albertus Pictor, men då de varit överkalkade är de inte i bästa skick. En magnifik altaruppsats i ett kor som är på alldeles för långt avstånd från församlingen. (Vad pysslar prästen med där framme?) Två avsatser hög är den också, alltså högdraget förnäm. Men vackert är koret! Tyvärr har man skuffat undan den tjusiga dopängeln in i ett mörkt hörn, så man knappast upptäcker den. En söt putto med timglas på predikstolen som har en farlig trappa. Tur det finns ambo!
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren 2009-05-14
Signaturen Peter Målare har visat sig vara Albertus Pictor. Därmed ströks Albertus Pictors läromästare ur konsthistorien. En enda gång i livet predikade August Strindberg. Då stod han i Ösmo predikstol. Även om han sa att det mest var för att imponera på pigorna, undrar jag hur han tolkade bibeltexten. Är det någon som vet?
Läs mer Läs mindre
Arne Tillbom 2009-04-25
Mig veterligen finns det inget självporträtt i Ösmo kyrka, däremot ett i Lid:s kyrka.
Läs mer Läs mindre

Foto: Nosaby

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Pia Sjöberg
Läs mer om Pia
Nina Klose
Läs mer om Nina