Foto: akejohan
Foto: akejohan
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Norra Ljunga kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Norra Ljunga kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
  1. Norra Ljunga kyrka
  2. Norra Ljunga kyrka

Norra Ljunga kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Norra Ljunga kyrka i Sävsjö

Norra Ljunga kyrka tillhör Sävsjö pastorat och ligger i Sävsjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 90 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad

Visa stor karta

Omdömen för Norra Ljunga kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Ubbesvvensson
Ubbesvvensson 2018-05-23
Fantastig bygd och vacker kyrka! Var och inventerade träden på kyrkogården 2013-2014 åt Skogsstyrelsen och Länstyrelsen Jönköping.
Läs mer Läs mindre
Dhyana
Dhyana 2017-05-29
Det går inte att köra fort till Norra Ljunga. Den slingriga vägen tvingar en att sakta ner, och det är som det ska. En mystiskt dunkel kyrka som till skillnad från flertalet Njudungskyrkor aldrig stått öde. Det är lager på lager historia. Predikstolen vilar på ett gammalt Mariaaltare! Hmm. Läktaren har varit bemålad av Pehr Hörberg som ett tag bodde i trakten. I branden 1977 blev den förstörd. De nya målningarna är signerade ´Pontus Ljungberg Pinxit Anno 1997´. Figurerna på predikstolen känns nästan Spångbergskt moderna. Och så dessa oefterhärmliga rosa bakelser till änglar!
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-09-08
Norra Ljunga kyrka uppfördes under 1100-talet och tillhör den s k Njudungsgruppen. Tornet byggdes runt år 1200 och valven är senmedeltida. År 1977 skadades kyrkan vid en brand.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-06-23
´I gammal bygd med gravfält, domarringar och radby reser sig 1100-talskyrkan med sitt trubbiga torn, sitt utbyggda kor, sina sparsamt dekorerade ytterväggar.Efter den senaste restaureringen pga en brand 1977 lyser kyrkans inre varmt och välkomnande av bl.a. häradsmålaren Pehr Hörbergs 1773-74 utförda målningar på bänkdörrar, altarrund och predikstol´. Så står det att läsa i foldern Medeltidskykor i Sävsjö kommun och det är bara att instämma! Ett processionskors av Eva Spångberg är en nutida detalj.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.