Skepperstad kyrka Foto: Barbro Thörn
Skepperstad kyrka Foto: Barbro Thörn
Skepperstad kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Skepperstad kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Skepperstad kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
 1. Skepperstad kyrka
 2. Skepperstad kyrka
 3. Skepperstad kyrka
 4. Skepperstad kyrka
 5. Skepperstad kyrka

Skepperstad kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Skepperstad kyrka i Sävsjö

Skepperstad kyrka tillhör Sävsjö pastorat och ligger i Sävsjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 180 sittplatser
 • Handikappanpassad byggnad

Visa stor karta

Omdömen för Skepperstad kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Henrik Johansson Växjö
Henrik Johansson Växjö 2015-08-03
På något sätt gillar jag den här kyrkan och håller med Barbro Thörn om att den är lite originell. Däremot tycker jag den här ett fint exempel på provinsiell arkitektur där knappast någon från Överintendentämbetet har varit involverad; lanterninens något klumpiga proportioner, predikstolens nyklassicistiska utförande känns lantlig och skenmåleriet kring predikstol och altarfönster är inte heller något som återfinns i konstböckerna. Men jag gillar starkt kyrkan inte trots allt det som jag beskrivit utan tack vare det...
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-08-03
Medeltida ursprung, men tornet uppfördes 1809. Kyrkan förföll därefter. men reparationerna kom inte till skott förrän Tegnér föreslog att Hultsjö och Skepperstad skulle bygga en gemensam kyrka i Hultsjö. Då blev det tydligen fart på församlingsborna och 1835 var kyrkan klar att tas i bruk igen. Det plana taket ger intryck av att innehålla målningar, men endera är de förstörda eller otroligt smutsiga. Håller med om att interiören är mer udda och originell än vacker. På kyrkans hemsida står att ett votivskepp hänger i ett fönster, men enligt broschyren stals det 1999. Jag såg inget skepp.
Läs mer Läs mindre
GullBritt
GullBritt 2012-10-17
En fin kyrka, men vi saknade någon information om när kyrkan var bygd och lite om dess historia, eftersom vi bara var förbipasserande denna novemberdag.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-01-31
Mer udda och originell än vacker, smalt och fyrkantigt kyrkorum.
Läs mer Läs mindre
Lola Larsén
Lola Larsén 2010-12-27
Härlig kyrka, vacker och förtrollande som inbjuder till att stilla sina sinnen och ta en paus. Väl värd ett besök!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.