Vallsjö gamla kyrka Foto: Ewa C Klingberg
Vallsjö gamla kyrka Foto: Ewa C Klingberg
Vallsjö gamla kyrka Foto: akejohan
Vallsjö gamla kyrka Foto: akejohan
Vallsjö gamla kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Vallsjö gamla kyrka
  2. Vallsjö gamla kyrka
  3. Vallsjö gamla kyrka
  4. Vallsjö gamla kyrka
  5. Vallsjö gamla kyrka

Vallsjö gamla kyrka

4.4 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Vallsjö gamla kyrka i Sävsjö

Vallsjö gamla kyrka tillhör Sävsjö pastorat och ligger i Sävsjö

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 120 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Vallsjö gamla kyrka

4.4 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-06-30
En av Njudungskyrkorna med ett synnerligen vackert och pittoreskt läge. Som i flera fall så saknas det en utförligare kyrkobeskrivning!
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-11-13
Den romanska absidkyrkan i Vallsjö uppfördes under 1100-talet. Kyrkan är en fin representant för de s k Njudungskyrkorna, som saknar sockel. Kyrkan återinvigdes 1951 efter att ha stått öde sedan den nya kyrkan byggdes i slutet på 1800-talet. C:a 250 m SV om kyrkan står runsten Sm 80.
Läs mer Läs mindre
Dhyana
Dhyana 2014-10-20
En underbar och lite annorlunda gammal kyrka som bjuder på överraskningar. Ett hänförande vackert läge. Jag var på väg ut ur denna fina lugna kyrka, när jag råkade lyfta blicken och upptäckte helvetesmålningarna på taket. Som någon har noterat så verkar helvetet i Vallsjö befolkas uteslutande av kvinnor!
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2014-09-29
Under klocktornet finns några kvarglömda gravplankor. En ytterst sällsynt kvarleva från den tid då de döda bars på planka till den sista vilan. Kyrkogården ser ut precis som den gjorde vid den tidpunkt då klockaren lät sina djur beta här, en sorts löneförmån.
Läs mer Läs mindre
GullBritt
GullBritt 2012-08-14
Vi kom dit en solig dag då kyrkan visade sig från sin bästa sida. Vilken rofylld plats! Inuti fanns det också mycket att titta på!
Läs mer Läs mindre
James Sandsteddt
James Sandsteddt 2010-04-05
Enkel gammal kyrka som ligger vackert. Spännande besök
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-02-17
Så roligt det är att gamla medeltida kyrkor tas i bruk igen efter att ha stått tomma länge! 1951 var renoveringen klar efter att ha varit övergiven sedan slutet av 1800-talet. Kyrkan används nu sommartid för gudstjänster och förrättningar.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.