Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Bergshamra kyrka Foto: Gert Ärnström
Bergshamra kyrka Foto: Gert Ärnström
  1. Bergshamra kyrka
  2. Bergshamra kyrka

Bergshamra kyrka

3.4 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bergshamra kyrka i Solna

Bergshamra kyrka tillhör Solna församling och ligger i Solna

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Bergshamra kyrka

3.4 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-06-10
När inte arkitekten Georg Varhelyi fick bygga kyrkan i glas valde han i stället betong. Tanken var att solen skulle ge väggarna liv. Initialt var kyrkorummet väldigt stramt och klosterlikt, men efter en brand som uppstått på läktaren 1985 beslutade man om en uppmjukning av interiören vid renoveringen. Det var nu som den vackra applikationen ovanför altaret kom till och konstnären hette Anna-Lisa Odelqvist-Kruse. Intressant i all sin enkelhet.
Läs mer Läs mindre
Thomas Bernerstedt
Thomas Bernerstedt 2015-03-19
Om man gillar knäckebröd med bara lite smör på kan denna knäckebrödskyrka med smörvackert ljus passa. Den är mycket medvetet utformad utan störande krusiduller, stämmer till andakt. Den heliga Birgitta hade gillat den.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2014-04-09
Bergshamra kyrka invigd 1962 i Solna .Kyrkan i sin helhet , ett extremt exempel på tidens betongarkitektur . Altare, predikstol och dopfunt är gjorda av betong . En textil i applikationsteknik av Anna-Lisa Odelqvist - Kruse hängts upp på väggen bakom altaret. Motivet: Jesu liv och liknelser .
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-09-04
Invigd 1962 är betongen kyrkans signum som skulle ansluta sig både vad gäller material och formspråk, till bebyggelsen i bergshamra centrum. Solen skulle ge betongytan liv. Väggen är genombruten och genom ett glas kan man se de tre kyrkklockorna inifrån där all konstutsmyckning saknas med krav på obruten inre andakt och religiös samling. Där altare med en skiva av kalksten och som predikstol är gjord av betong. Senare har en textil i applikationsteknik av Anna-Lisa Odelqvist-Kruse hängts upp bakom altaret. Utanför sydväggen står ett stort stenkors. Kyrkans arkitekt är Georg Varhelyi.
Läs mer Läs mindre
ChristianD
ChristianD 2010-06-12
Betongklump i Bergshamra centrum. Snygg på sitt eget lilla sätt, men egentligen inte. Väldigt stram arkitektur.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.