Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Hagalunds kyrka Foto: Barbro Thörn
Hagalunds kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Hagalunds kyrka
  2. Hagalunds kyrka

Hagalunds kyrka

3.3 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Hagalunds kyrka i Solna

Hagalunds kyrka tillhör Solna församling och ligger i Solna

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Hagalunds kyrka

3.3 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
EnMats
EnMats 2020-01-29
Fasaden är en blandning av rustikhuggen sten och vit slätputs. På den norra fasaden finns en grov spricka i putsen. Färgen är också kraftigt urlakad
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-06-10
Jugendkyrkan från 1906 är i ett par etapper renoverad, så det finns inte mycket jugend kvar. Den är nu helt vit inuti och har sparsamt med utsmyckning. I koret finns den vackra reliefen av Carl Eldh. Predikstol och dopfunt är från 1965, den senare ett verk av Ulf Axén som också komponerat den färgrika textilen på väggen ovanför. Kormattan och draperiet nere vid ljusbäraren är gjorda av Maria Birgitta Dahl.
Läs mer Läs mindre
Lars Johnson
Lars Johnson 2016-07-30
Snygg kyrka. Vit och ljus inne. Trevlig personal och fin mässa. Ingen vacker omgivning med alla höga mastodonthus runtomkring, fast det kanske är bra att de som bor där har nära. Ingen skyltning, trots att jag läste kartan innan så åkte vi förbi på första försöket.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-20
Kyrkans huvudorgel har 27 stämmor och är tillverkad av Richard Jacoby Orgelverkstad, Stockholm, 1979.
Läs mer Läs mindre
ChristianD
ChristianD 2010-06-12
Pittoresk kyrka som ligger precis nedanför de enorma blå höghusen.
Läs mer Läs mindre
Marita Brodin
Marita Brodin 2010-02-27
Hagalunds kyrka tillkom på ideel väg med hjälp av skänkt tomt, hagalundsbornas egna arbetsinsatser och insamlade medel. Även arkitekten och byggmästaren arbetade helt ideellt. Kyrkan är uppförd i jugendstil. Här genomfördes den julfasta 1967 som kom att bli upprinnelsen till föreningen Ny Gemenskap. Julfastan var en protest mot att fira Jesu födelse med frosseri och överdriven konsumtion och för solidaritet med hungriga, utstötta och ensamma. http://www.nygemenskap.org
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.