Foto: Richard Allard
Foto: Richard Allard
Foto: Richard Allard
Råsunda kyrka Foto: Richard Allard
Råsunda kyrka Foto: Richard Allard
  1. Råsunda kyrka
  2. Råsunda kyrka

Råsunda kyrka

2.6 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Råsunda kyrka i Solna

Råsunda kyrka tillhör Solna församling och ligger i Solna

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Råsunda kyrka

2.6 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-06-07
Även i tegelkyrkor från mitten av 1900-talet går det att ha varierad inredning. Här ser det ut som en tältduk lyfter taket och i korets övre öppning ser man en mandorla i färgsprakande glas, design Erik Höglund. Han har även designat glasskulpturen ovanför altaret, liksom den ståtliga tuppen som kröner klockstapeln. Predikstol, altare, dopfunt och piscina är gjorda i marmor från Ekensberg. Till höger i koret står en stege med glasänglar, en för varje dopbarn. Vackra är också de mönstrade glasdörrarna mellan vapenhus och kyrksal.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2016-03-09
Som en stor tegellåda där Gud lyft litet på locket för att glutta in på församlingen är Råsunda kyrka. Interiören saknar i stort sett dekor och bortsett från det vackra vitraget strax under taket över koret skulle lokalen passa utsökt till ett höglager för styckegods. Gudstjänsten för små barn hölls dock av en präst med en förmåga att blanda humor med allvar på ett betagande sätt. Det var en 5a. Men kyrkobyggnaden får bara en 1a. Dock måste jag uppmärksamma den roliga kyrktuppen på klocktornet i brutalbetong.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-10-30
Råsunda kyrka invigd 1968 och högrött tegel in- och utvändigt.Altare, predikstol och dopfunt är tillverkade av varmvit Ekensbergsmarmor . Det 22 meter höga, fristående klocktornet är av betong . Två stora glasfönster mellan vapenhuset och kyrksal. Kyrkan är belägen på en bergshöjd i Solna .
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-11-21
Stadsdelskyrka i tegel från 1968 där det tycks som att tegelväggarna är den huvudsakliga dekorationen. Kyrkans vackraste detalj är det ´svävande´ taket. Ljuset faller in i stora fönster alldeles under taket och taket bärs upp av smala bågar.
Läs mer Läs mindre
ChristianD
ChristianD 2010-06-09
Modern tegelkyrka. Rätt fin, framförallt på sommaren.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.