Foto: Victor Santesson
Foto: Tommy Jarnbrink
Foto: Tommy Jarnbrink
Solna kyrka Foto: Johan Bredenberg
Solna kyrka Foto: Johan Bredenberg
  1. Solna kyrka
  2. Solna kyrka

Solna kyrka

4.1 i snittbetyg (10st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Solna kyrka i Solna

Solna kyrka tillhör Solna församling och ligger i Solna

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Solna kyrka

4.1 i snittbetyg (10st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
EnMats
EnMats 2020-07-08
Vacker kyrka där fasaden består av en blandning av gråsten och puts. Ingången till kyrkogården vaktas av två kraftiga grindstolpar där putsen har lagats med fel bruk på ett högst amatörmässigt sätt. Gör om gör rätt! Det finns även en del frostskador mot sockeln
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-09-12
En av vårt lands åtta rundkyrkor (tre finns i Stockholmsområdet).. Målningar av Albertus Pictor. Den granna predikstolen är en gåva från Magnus Gabriel de la Gardie. Altaruppsatsen är från 1666. Dopfunten, skulpterad i trä av den då kände bildhuggaren Johan Ljung. Klart sevärd kyrka! Ett stort tack till Göran Ridnert som guidade runt i församlingens fyra kyrkor på ett kunnigt och informativt sätt!
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2017-07-29
Solna rundkyrka uppfördes under andra hälften av 1100-talet. Koret byggdes på 1200-talet. Kyrkan har byggts om flera gånger genom seklerna. I kyrkan finns målningar av Albertus Pictor. Dessa togs fram vid en restaurering 1928. I januari 2016 hittade man ett inmurat runstensfragment i en liten nisch i kyrkans kor.
Läs mer Läs mindre
user 195769
user 195769 2017-07-28
Mitt första barnbarn,Christopher,döptes i Solna kyrka 1988. Han är nu 27 år,välutbildad,fast anställning,o en fin sambo. De båda bor i Stockholms innerstad Själv bor jag fortfarande i Solna!
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2016-05-18
Det är en liten fin kyrka med många fina epitafer som dekorerar väggarna. Koret ligger som i ett något för litet krypin i öster. Kyrkan är dock inte lika fin som Bromma rundkyrka så det blir en svag 4a.
Läs mer Läs mindre
Dhyana
Dhyana 2015-02-22
Här jobbar man på norra Europas största bygge och upptäcker en uråldrig (näst äldst i Stockholm, efter Bromma) Pictorkyrka inpå knuten! Gick dit igår och hade tur då det skulle hållas begravningar hela dagen. Mellan den ena och andra kistan smög jag in. Rundkyrkan är äldst. Sedan kommer det rektangulära långhuset, vapenhuset (där Albertus härjade), och så vidare till Magnus de la Gardies tillbyggnader. Som årsringar i trä. Ingången till predikstolen är minimal, här gäller det att huka sig lågt. Samma gäller den mystiska trappan utvändigt till rundkyrkan och den dörr trappan leder till.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2014-01-12
Solna kyrka är en av Stockholms stifts rundkyrkor och byggdes 1180-talet.En romansk gråstens kyrka , som blev vanliga i hela Europa ,ofta på platser där tempelriddare bott.Det var under 1400-talet som Albertus Pictor dekorerade väggar och valv ,som aldrig överkalkades.,vapenhuset.Målade träskulpturer tillskrivits Albert -- en S:t Martin till häst .Bildserien Ars moriendi ( konsten att dö) som god kristen. målats av Albertus Pictor.Psalmdiktaren och ärkebiskopen Johan Olof Wallin har varit kyrkoherde .
Läs mer Läs mindre
Tommy Jarnbrink
Tommy Jarnbrink 2012-12-25
Kyrkan var öppen mitt i veckan, men tyvärr hade jag inte tid att stanna någon längre stund. Hittade detta silverskåp och jag skall ta reda på mer om detta. Var med om en vigsel här och fick gå in bakom. Stod även i predikstolen och fotograferade.
Läs mer Läs mindre
Victor Santesson
Victor Santesson 2012-12-13
Vacker kyrka med anor från 1100-talet. Dock inte öppen vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2012-10-09
Orgel: Anders Viktor Lundahl 1892 - Åkerman & Lund 1898, 1966 - Den nya orgeln invigdes 1992 av kyrkans organist Märta Ideström Danell och är byggd av Walter Thür i Torshälla, och har 27 stämmor fördelade på två manualer och pedal.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.