Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Gribbylunds kapell Foto: Gert Ärnström
Gribbylunds kapell Foto: Gert Ärnström
  1. Gribbylunds kapell
  2. Gribbylunds kapell

Gribbylunds kapell

3.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Gribbylunds kapell i Täby

1985 skänktes kapellet till Täby församling. Det renoverades under ledning av arkitekten Uno Söderberg och invigdes i september 1990.
Kyrkorummet är rektangulärt med tre fönster på vardera långsidan. Väggarna är svampmålade i en grå ton. Korväggen buktar in och bildar en absid, där arkitekten har format en relief, som han själv kallar för ett krucifix. Här kan man se korset, törnekronan och de fem såren, markerade genom fem gyllene cirklar.

Gribbylunds kapell tillhör Täby församling och ligger i Täby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 60 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Gribbylunds kapell

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-11-15
Gribbylunds kapell köptes av en alliansförening som tillhörde olika kristna samfund 1985. Den renoverades av arkitekten Uno Söderberg.Invigdes av biskopen 1990, som slog på dörren med staven. Jag var med och det var stämningsfullt och andligt.Sevärt är altarrelief av Uno Söderberg.Altarbordet är fristående och liksom ambon. Den violetta dopfunten är placerad längst bak i en nisch där en kamin stått förr.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-10-21
En till synes större trävilla ör kyrkan som invigdes 1937 Sevärt är altarrelief av Uno Söderberg. På tomten finns både flaggstång och klockstapel och Scouterna håller till i källaren.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-03
Ny orgel av Ålems Orgelverkstad, Ålem. 4 stämmor istallerades då kapellet renoverades 1990
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.