Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Tibble kyrka Foto: Gert Ärnström
Tibble kyrka Foto: Gert Ärnström
  1. Tibble kyrka
  2. Tibble kyrka

Tibble kyrka

3.0 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Tibble kyrka i Täby

Tibble kyrka ligger på fjärde våningen i ett församlingscentrum med plats för pastorsexpedition, församlingsverksamhet, kapell och hobbylokaler. Kyrkorummet är rektangulärt och domineras av de enorma glasmosaikväggarna, som upptar en yta av 950 kvadratmeter och är gjorda av Mogens Jörgensen. Han har inspirerats av Johannes uppenbarelse och särskilt av Johannes vision av det nya Jerusalem. Vid den sydvästra väggen står ett tre meter högt furuträkors av bildhuggaren Gudrun Stenberg. Kyrkan invigdes 1978.

Tibble kyrka tillhör Täby församling och ligger i Täby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Tibble kyrka

3.0 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Victor Ville
Victor Ville 2016-10-06
Mamma trodde det var ett parkeringsgarage.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-12-25
Tibble kyrka har fått namnet på den by som sedan 400-talet funnits på platsen. Den invigdes 1978,sedan har Täby Centrum vuxit upp mer och mer.Kyrkorummet är rektangulärt och enorm glasmosaikkväggar. Kyrkan ligger på fjärde våningen i ett församlingscentrum. Vacker när solen skiner in i kyrkan.
Läs mer Läs mindre
P-A Rudberg
P-A Rudberg 2013-04-11
Det positiva med Tibble kyrka är att den är ´i världen´ på ett mycket konkret sätt. Den ligger mitt bland köpcentrum, teater, simhall, skola, idrottsplats, polisstation, vårdcentral etc. Kyrkan är integrerad med samlingslokaler, café, pastorsexpedition mm. Men själva kyrkan... Kyrkorummet domineras av glasmosaikväggarna som omger rummet på alla sidor. I övrigt är inredningen minimal. Detta kunde ha varit vackert om glasväggarna inte burits upp av en metallkonstruktion som ger intryck av provisorium och som dessutom skapar en känsla av galler.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-11-30
Tibble är ursprungligen namnet på den by som sedan 400-talet har funnits på den plats kyrkan nu är beläget. Tibble kyrka som invigdes 1978 ligger på fjärde våningen i ett församlingscentrum. Kyrkorummet är rektangulärt och domineras av de enorma 950 kvm stora glasmosaikväggar av Mogens Jörgensen. Inspirerad av Johannes uppenbarelse och vision av det nya Jerusalem. Vid väggen står ett tre meter högt furuträkors av bildhuggaren Gudrun Stenberg. Altaret, dopfunt, bänkar och predikstol är ritade av Göran Kjessler.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-10
Orgel byggd 1977 av Fredriksborgs Orgelbyggeri i Hillerød, Danmark 39 stämmor 3 manualer och pedal.
Läs mer Läs mindre
sdfasdfasdf
sdfasdfasdf 2010-10-15
Asså den äger fett lixom! Gud röjjer! .............
Läs mer Läs mindre
Erika Cyrillus
Erika Cyrillus 2010-04-12
Minns när den byggdes på 1970-talet, folk tog fel på kyrkan och simhallen. Gå in i trappan och titta långsamt uppåt och neråt. Här konfirmerades mina kompisar.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.