Götalundens kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Götalundens kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Götalundens kyrka
  2. Götalundens kyrka

Götalundens kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Götalundens kyrka i Trollhättan

Redan på 1930 talet väcktes inom Egna hems och Stavrelunds kyrkliga
syföreningar tanken på ett församlingshem inom Dannebackens bebyggelse i Trollhättan. 1953 bildades Norra Trollhättans Småkyrkostiftelse som tog till sin uppgift att bygga en småkyrka i Götalundens parkområde, en värdig och permanent gudstjänstlokal och i december 1958 invigdes kyrkan.
Lördagen den 24 oktober återinvigs kyrkan av biskop Åke Bonnier. Efter att den har varit stängd under läsåret 2014-2015.

Götalundens kyrka tillhör Götalundens församling och ligger i Trollhättan

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 175 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Götalundens kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
P-A Rudberg
P-A Rudberg 2013-04-29
En kyrka som jag har en speciell relation till - jag döptes där på Trettondedagen 1963. Tydligen har kyrkan undergått en del förändringar genom åren och förlorat lite av den tidstypiska karaktär som den då hade.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-16
1959 - 1962 samlades det in pengar för att införskaffa en orgel. Orgeln med 500 pipor invigdes hösten 1962 och är byggd av Magnussons orgelbyggeri AB i Göteborg. Den placerades på läktaren. I februari 1992 invigdes en ny kyrkorgel som byggdes av Sven och Tore Johansson från Tostareds orgelfabrik. Den har orgelhus i ek, 965 handgjorda pipor och är placerad på golvet på vänster sida längst fram i kyrksalen. Orgeln kostade en dryg miljon kronor och tog ett halvår att bygga.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.