Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Lextorpskyrkan Foto: Barbro Thörn
Lextorpskyrkan Foto: Barbro Thörn
  1. Lextorpskyrkan
  2. Lextorpskyrkan

Lextorpskyrkan

4.8 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Lextorpskyrkan i Trollhättan

Lextorpskyrkans form påminner om tältets form, antingen man befinner sig i kyrkan eller utanför. Det är en hög arkitektonisk och konstnärlig kvalitet och en tidstypisk utformning och invigdes 1973.
Kyrkans innertak har Karl-Erik Ydeskog utformat med centrala motiv ur Jesu liv. På södersidan finns bilder från Jesu födelse Maria med barnet, änglarna och de vise männen. På norrsidan är bilder från Jesu död. I mitten finnas en bild på när Jesus tas från korset. Längst fram syns det tomma korset som symboliserar uppståndelsen.

Lextorpskyrkan tillhör Lextorps församling och ligger i Trollhättan

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Lextorpskyrkan

4.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-09-18
Utifrån ser den ut som ett jättestort tält och den är ganska lätt att missa. Men gå in i den! Ett keramiskt konstverk ovanför altaret gör hela kyrkan. Dessutom finns bilder på innertaken, lagda av småsten i betongen och sedan framblästrade, vilket inte är påträngande utan fastmer ger ett lugn åt interiören. Altare, predikstol och dopfunt är formgjutna i samma material. Stiligt! Arkitekten bakom det hela är Karl-Erik Ydeskog. Det vackra konstverket i keramik är ett verk av den spanske konstnären Bono.
Läs mer Läs mindre
P-A Rudberg
P-A Rudberg 2013-04-09
En ´modern´ kyrka som invigdes 1973. Efter branden 1987 har den återställts i ursprungligt skick. Interiören skapar en enhet i enkelhet med takets utsmyckningar, den fönsteromslutna altarväggen med altartavla i keramik och de vackra träbänkarna. Dessutom är kyrkrummet funktionellt sammanbyggt med församlingssal som man kan öppna upp till med vikväggar.
Läs mer Läs mindre
Eric Johansson
Eric Johansson 2012-07-10
En vacker kyrka med säregen utformning såväl utvändigt som in-vändigt. Figurerna på tak/väggar är dock inte målade utan består av småsten som lagts i betongen och sen blästrats fram. Ovanligt och mycket vackert.
Läs mer Läs mindre
HenrikSjöberg
HenrikSjöberg 2012-05-24
Jag minns speciellt julavslutningen i kyrkan och de stora väggmålningarna. Jag gick i Lextorpsskolan och Lextorpskyrkan var en självklarhet för skolan och även musikskolan för konserter.
Läs mer Läs mindre
Madeleine Segle
Madeleine Segle 2012-04-26
Kyrkan är mycket vacker. Vill tacka för en fantastiskt vacker julkonsert igår söndag 12/12. Ett speciellt tack till den fantastiska sångaren Kimmo Tuomaala. Aldrig har jag hört Adams julsång så vackert sjungen.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.