Romfartuna kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Romfartuna kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Romfartuna kyrka Foto: akejohan
Romfartuna kyrka Foto: akejohan
Romfartuna kyrka Foto: akejohan
  1. Romfartuna kyrka
  2. Romfartuna kyrka
  3. Romfartuna kyrka
  4. Romfartuna kyrka
  5. Romfartuna kyrka

Romfartuna kyrka

5.0 i snittbetyg (3st)

Romfartuna kyrka i Västerås

Romfartuna kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Romfartuna kyrka

5.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-11-30
En väldigt intressant kyrka med, åtminstone för mitt otränade öga, blandade stilar. Något störs jag av det vackra moderna korfönstret som inte passar ihop med de gamla högresta valven och altaruppsats från 1700-talet. Men det finns en hel del intressanta detaljer i kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-10-31
´Katedralen på slätten´ - överraskar med sin stora inre rymd som en treskeppig basilika. Målningarna är fragmentariska men intressanta. Den moderna renoveringen på 1960-talet har satt sina spår, korfönstret är modernt men har fått hävd. Altartavlan av Louis Masreliez skall tas ned för konservering nu i höst 2012.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-07-04
Romfartuna kyrka uppfördes i början av 1300-talet. Tornet byggdes på 1600-talet. Interiören är treskeppig. I kyrkan finns målningar från tidigt 1300-tal.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.