Foto: akejohan
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: akejohan
Foto: akejohan

Romfartuna kyrka

5.0 i snittbetyg (3st)

Beskrivning

Romfartuna kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Romfartuna kyrka

5.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2016-07-21
En väldigt intressant kyrka med, åtminstone för mitt otränade öga, blandade stilar. Något störs jag av det vackra moderna korfönstret som inte passar ihop med de gamla högresta valven och altaruppsats från 1700-talet. Men det finns en hel del intressanta detaljer i kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2013-06-21
´Katedralen på slätten´ - överraskar med sin stora inre rymd som en treskeppig basilika. Målningarna är fragmentariska men intressanta. Den moderna renoveringen på 1960-talet har satt sina spår, korfönstret är modernt men har fått hävd. Altartavlan av Louis Masreliez skall tas ned för konservering nu i höst 2012.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-02-22
Romfartuna kyrka uppfördes i början av 1300-talet. Tornet byggdes på 1600-talet. Interiören är treskeppig. I kyrkan finns målningar från tidigt 1300-tal.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna-Karin Bengtsson
Läs mer om Anna-Karin
Katarina Andersson
Läs mer om Katarina