rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Falkenberg

Kontakta oss

En hjälpande begravningsbyrå i Falkenberg

Hej och varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Falkenberg. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Vår tanke med detta är att du som anhörig ska kunna välja det alternativ som passar dig bäst i stunden.

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Falkenberg.

Vi hjälper dig med begravning i Falkenberg

Kontakta oss

Ring oss på 0346 - 21 67 09 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Falkenberg

Lavendla begravningsbyrå i Falkenberg hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Falkenberg

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Falkenberg

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Falkenberg

För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Falkenberg finns många möjligheter. I Falkenberg finns ett pastorat med fyra stycken kyrkor; Falkenbergs kyrka som är belägen i den centrala delen av staden, S:t Laurentii som ligger vackert i gamla stan, Hertings kyrka som är belägen i Herting-området och Skrea kyrka som du hittar i Skrea. En kyrklig begravning är vad man vanligtvis håller om den avlidne var med i Svenska kyrkan. Denna typ av begravning går i kristendomens tecken och leds av en präst. Prästen följer alltid samma ordning när det kommer till ritualer och böner men självklart finns det utrymme för dig som anhörig att komma med förslag gällande dikter och musikstycken.

En av de mest populära och också centrala kyrkorna i Falkenberg är alltså Falkenbergs kyrka. Kyrkan är otroligt iögonfallande med sin nygotiska stil och invigdes i slutet av 1800-talet. Den vackra fasaden i grovt huggna granitblock ger kyrkan ett robust och pampigt utseende. Invändigt känns atmosfären varm och inbjudande och det naturliga solljuset skiner in genom vackra fönster. Själva salen är ljus med vita väggar och tak och bänkraderna matchar fint i ljusmålat trä.

S:t Laurentii är en annan populär och gammal kyrka som står ut med sin fantastiska interiör. Inuti den vita stenkyrkan välkomnas du med en ljus atmosfär. De vita väggarna bryts av fint mot det blåmålade taket. När du vänder blicken uppåt ser du de vackra målningarna. Det hänger även vackra skepp från taket och salen pryds av tjusiga guldornament. Bänkraderna matchar taket med sin himmelsblå färg.

Om du är intresserad över att hålla en kyrklig begravning i Falkenberg i någon av dessa kyrkor kan vi på Lavendla hjälpa dig med alla arrangemang. Du kan kontakta oss redan idag via nätet eller på telefon.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Falkenberg

En borgerlig begravning anordnar man oftast om den avlidne inte är medlem i svenska kyrkan, men även medlemmar har rätt till en borgerlig begravning om denne vill detta. Att hålla en borgerlig begravning ger många friheter och möjligheter, särskilt när det kommer till själva platsen för begravningsceremonin. Eftersom det inte är en präst som håller i begravningen kan begravningsförrättaren vara en familjemedlem eller en vän. Du kan även välja att hålla en borgerlig begravningsceremoni på valfri plats, det måste inte vara i ett begravningskapell. I Falkenberg är det dock vanligast att de borgerliga begravningarna hålls i Skogskapellet på Skogskyrkogården. Själva kyrkogården är den största i hela staden och är belägen i stadens östra sida, ett stenkast från Ätran.

Skogskapellet är ett relativt litet men har ändå plats för cirka 65 personer. Rummet är ljust med vita väggar och ett ljust golv. Takets blågrå färg bryter av med en fin konstrast och ger Skogskapellet en inbjudande och ombonad känsla. Taket matchar dessutom väldigt snyggt tillsammans med stolarna som har stolsdynor i liknande färg. Även om rummet är ganska litet känns det stort tack vare de stora fönstren som låter solljuset skina in. För dig som vill anordna en borgerlig begravning här finns det möjlighet att låna musikanläggning för CD-skivor och mobiltelefon. Här kan du också få låna bårtäcke.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Falkenberg finns olika begravningsplatser, både mer centralt i staden och lite utanför. Den största kyrkogården är Skogskyrkogården, belägen i stadens östra sida. Här gjordes den första gravsättningen år 1942. Här finns flera gravkvarter med både urngravar, kistgravar, minneslund och askgravlund. Intill kyrkogården ligger även Skogskapellet som vi nämnde ovan.

En annan stor kyrkogård i staden är Kapellkyrkogården, en något äldre kyrkogård som togs i bruk under slutet av 1800-talet. Kyrkogården är centralt belägen i Falkenberg, alldeles intill Ätran och i närheten av Falkenberg Skogskyrkogård. Här finns också kist- och urngravar samt en minneslund. Dock hittar du askgravplatsen på Skogskyrkogården.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Falkenberg

Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna