Lavendla 

Begravningsbyrå Laholm

  • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
  • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Louise Weibull

Läs mer om Louise

Anna Jönsson

Läs mer om Anna
marie-sandstrom-lavendla-begravning-juridik

Marie Sandström

Läs mer om Marie
0430 - 34 38 01 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Hämtar platser

Lavendla begravningsbyrå i Laholm

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Laholm. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Vill ni hellre träffa oss i ett hembesök så ordnar vi förstås även det.

Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Laholm.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Laholm

Kristen begravning i Laholm kan erbjudas i alla församlingens kyrkor. Laholms kyrka S:t Clemens i Gamleby i Laholm är en vacker kyrka med ett himmelsblått tak som ger en känsla av att nästan sitta utomhus. Här stannar tiden upp för en sekund. Kyrkan är stor och rymmer 500 personer, men det himmelsblå taket ger ändå en intim känsla. Bårtäcke finns att låna och här finns även ljudanläggning till att spela musik igenom. För det lite mindre begravningssällskapet passar Skogaby kapell som ligger på landet utanför Laholm fint. Kapellet renoverades nyligen och är nu modernt utrustat. Här ryms 100 personer, och bakom de ljusa väggarna med sina höga fönster skymtar kyrkogården utanför. Även här kan bårtäcke anordnas.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Laholm

För er som vill ha en borgerlig begravning i Laholm erbjuder Svenska kyrkan S:t Gertruds kapell, som ligger direkt på kyrkogården i Laholm. Här finns plats för 80 begravningsgäster och det är ett ljust kapell som möter en, med små inslag av ljust grönt och terrakotta i bänkarna och på väggarna. Önskar man ha borgerlig begravning på annan plats än just i ett kapell, så är det fritt att även göra så. Här hjälper vi er gärna med råd och förslag på platser i bygden, som passar både sällskapet och den avlidne.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Laholm finns ett flertal begravningsplatser. Laholms kyrka S:t Clemens, S:t Gertruds kapell och Skogaby kapell omgärdas alla av varsin kyrkogård med olika utformning. Vid S:t Clemens finns en ganska nyligen anlagd och mycket vacker askgravlund med ett fint vattenspel. Flertalet gravskick erbjuds generellt i Laholms församling, och kyrkogårdarna är mycket välskötta. Söker man en mer lantlig plats för jordsättningen är Skogaby kyrkogård ett fint alternativ, med utsikten över ängarna.

Kontakta oss gärna om du önskar veta mer om hur vi som begravningsentreprenör i Laholm kan hjälpa er med, både i kontakten med kyrka och kyrkogårdsförvaltning.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Laholm

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Vill du synas här? Kontakta oss

Videoguider – Allt om begravningen

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland färdiga paket, eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel.
Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er.

Skräddarsy eget paket

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

  • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
  • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Laholm

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.