0500-27 10 05 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Skövde

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Skövde

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0500-27 10 05 eller välj rådgivare nedan.

Ta hjälp av din begravningsbyrå i Skövde – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Skövde. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även möjlighet att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Skövde. Vi gör det svåra lite lättare.

Kontakta oss

Ring oss på 0500-27 10 05 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Skövde

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Frågor och svar

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0500-27 10 05 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Skövde?

Pris för begravning i Skövde kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 10 595 kr och begravning med ceremoni från 18 680 kr. Ring oss på 0500-27 10 05 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0500-27 10 05 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0500-27 10 05 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Skövde?

Lavendlas jurister och boutredare i Skövde tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0500-27 10 05 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0500-27 10 05 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Skövde

I Skövde med omnejd finns många vackra kyrkor, totalt nio stycken, alla med mycket olika karaktär och ålder. En av de äldsta kyrkorna i staden är S:t Helena kyrka som också ligger mitt i centrum. Namnet har kyrkan fått från skyddshelgonet S:t Elin och burit namnet sedan medeltiden, då den byggdes. Vad som kännetecknar S:t Helena kyrka är dess katedralliknande utsida, en fantastisk vacker fasad. Dock återfinns inte katedralstilen inuti kyrkan, interiören är tvärtom mycket modern. När du går innanför kyrkportarna möts du genast av ljuset. Kyrksalen är ljus med vita väggar och ljusa träbänkar. Taket är beigeaktigt och pryds av en dekorativ takmålning i blått. Här finns plats för 375 personer och du har möjlighet att låna musikanläggning som du kan koppla via CD-skiva eller med mobiltelefonen. För dig som behöver låna bårtäcke är detta också möjligt.

En annan vacker och gammal kyrka i Skövde är Våmbs kyrka, även denna byggd under 1100-talet. Kyrkan är väldigt liten och präglas mer av en medeltida stil än S:t Helena kyrka. Inuti den gråa stenkyrkan är interiören ljus och harmonisk. Det välvda taket med krucifix och vackra takkronor matchar fint med de ljusa träbänkarna med blå detaljer. Våmbs kyrka ligger på Kyrkbacken i centrala Skövde, vackert omgiven av träd.

Borgerlig begravning i Skövde

Om du vill hålla en borgerlig begravning i Skövde öppnar många möjligheter upp sig. Du behöver nämligen inte hålla begravningen på en bestämd plats, du har valfrihet att välja om du vill hålla begravningsceremonin vid havet, vid en sjö eller i ett vackert naturområde. Vi på Lavendla kan hjälpa dig arrangera och planera begravningen. Om du ändå vill vara i en fin och stämningsfull lokal är S:ta Birgittas kapell, ett begravningskapell på S:ta Birgittas kyrkogård i centrala delen av staden, ett populärt val. Kapellets är byggt i ett mörkt och stilrent tegel och kännetecknas av ett triangelformat torn på byggnadens mitt. Här inne är stämningen varm och kärleksfull och tonerna går i rött, orange och gyllene. De varma tegelväggarna tillsammans med det ljusa trätaket känns fridfullt. Stolarnas röda ryggar tillsammans med altartavlan i röda och gulaktiga nyanser matchar fint. Här finns totalt 80 sittplatser. Det går även bra att låna musikanläggningen, denna kan du använda med både CD-skiva och mobil. Även här finns bårtäcke att låna.

Begravningsplatser

En av de största kyrkogårdarna i staden är S:ta Birgittas kyrkogård, den ligger alldeles i närheten av begravningskapellet. Kyrkogården är utformad mer som en park vilket gör den härlig och trevlig att gå omkring i. På kyrkogården finns både kist- och urngravar samt vackra minneslundar. Även människor som inte är kristna eller som har en annan tro kan begravas här. Under sommaren är S:ta Birgittas kyrkogård otroligt vacker, då blir träden gröna och blommorna doftar underbart. Kontakta oss, din begravningsbyrå i Skövde, så kan vi hjälpa dig komma i kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen samt få den avlidnes önskemål framförda.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Skövde

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie