0520-21 13 06 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Trollhättan

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Trollhättan

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0520-21 13 06 eller välj rådgivare nedan.

Din trygga begravningsbyrå i Trollhättan

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

begravningsbyrå möte trollhättan

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Trollhättan

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0520-21 13 06 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Trollhättan?

Pris för begravning i Trollhättan kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0520-21 13 06 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0520-21 13 06 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0520-21 13 06 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Trollhättan?

Lavendlas jurister och boutredare i Trollhättan tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0520-21 13 06 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0520-21 13 06 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Trollhättan

Om du vill ha en kyrklig begravning i Trollhättan har du fyra olika kyrkor att välja mellan i Trollhättan. Dessa är Götalundens kyrka, Lextorpskyrkan, Skogshöjdens kyrka och

Trollhättans kyrka. Den sistnämnda är den mest populära kyrkan. Det är en ståtlig kyrka i rött tegel med ett vackert grönt koppartak, belägen mitt i kanalen på en avlång ö. Inredningen är vit och ljus med högt i takt. Stolarna är röda med inslag av grönt och gult. Det finns en kororgel med 13 stämmor, byggd redan 1986.

Det finns 330 sittplatser i Trollhättans kyrka, vissa på läktaren samt ett antal ståplatser. Observera dock att det endast får vistas 330 personer i kyrkan enligt bestämmelser från räddningstjänsten.

Utöver Trollhättans kyrka kan du även använda Lextorps kyrka för kyrklig begravning. Kyrkan har en triangulär form och påminner lite om ett tält. Du har 300 platser i kyrkan. Längst fram hittar du en vacker altarprydnad som består av hundratals keramikbitar i ett cirkelformat mönster.

Borgerlig begravning i Trollhättan

När man vill anordna en begravning utan religiöst innehåll så är en borgerlig begravningsceremoni ett alternativ. På senare tid har borgerliga begravningar blivit mer vanligt och vid en borgerlig ceremoni kan de anhöriga själva påverka hela innehållet i begravningsakten. En officiant leder en borgerlig ceremoni och det står de anhöriga fritt att välja vem som ska vara officiant. På Håjums begravningsplats finns ett kapell som kan användas vid en borgerlig begravning. Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan hjälper er ordna allt kring en borgerlig begravning i Trollhättan.

Ett populärt och vackert kapell att hålla en borgerlig begravning på är i Ljusets Kapell. Interiören är sparsmakat och ljus med vita väggar. Kapellet är ganska litet och rymmer upp till 35 personer. Ofta finns det musikanläggning på plats, detta är något vi på Lavendla kan kolla upp åt dig.

Kom även ihåg att en borgerlig begravning kan hållas på många andra platser, till och med i ditt eget hem. Kanske har du en vacker trädgård eller bor i närheten av ett fint naturområde? Det finns många chanser att hålla ceremonin utomhus om det är ett önskemål. Lavendla i Trollhättan hjälper dig med allt från planeringen till att ta kontakt med kapell och anordna med musik och fika. Vi finns tillgängliga så mycket som du vill helt enkelt.

Begravningsplatser

I Trollhättans kommun finns två större kyrkogårdar varav den ena är Håjums kyrkogård och den andra är Götalundens kyrkogård. I Håjungs kyrkogård finns både möjlighet för urnsättning och plats för kistbegravning. Här finns även två inrättningar för muslimsk gravsättning. I närheten finns även ett krematorium. För den som vill få sin aska spridd finns en vacker och harmonisk minneslund på kyrkogården. En fin sak med Håjums kyrkogård är deras vackra skogslund. Denna stillsamma och rofyllda skogsglänta ger dig möjlighet att placera ut naturstenar med egna inskriptioner. Det är fin plats att besöka.

Götalunden är den äldsta kyrkogården i Trollhättan och den invigdes redan 1834. Kyrkogården erbjuder gravplats för både urnor, kistor och för att sprida askan i en vacker askgravplats. För den som vill ha en särskild plats att besöka men inte en gravsten finns även en fin minneslund här, Götalundens minneslund. I skrivande stund finns närmare 7 000 gravsatta innanför de dekorativa granitblocksmurarna inne på Götalundens kyrkogård.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Trollhättan

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie