Hem / Thomas Nilsson
Bild på Thomas Nilsson

Thomas Nilsson

Boutredare & officiant

4.7 i genomsnitt. (41 omdömen) Visa omdömen

Tar möten på svenska

Kontakta mig för rådgivning

Bakgrund

Jag är född i Trollhättan, uppväxt i Mölndal och har nu också hunnit med ca 10 år både i Varberg och i Uddevalla där jag bor nu. Under hela mitt vuxna liv har jag arbetat inom IT-branschen, men har nu valt att sadla om för att få möjlighet att hjälp människor på ett helt annat plan. 

Min fritid spenderar jag helst tillsammans med familjen, inte minst är det otroligt roligt att umgås med barnbarnen. Jag försöker också träna, oftast spinning, några gånger i veckan, och på vintern åker jag gärna skidor utför i de norska fjällen.

Även om IT-världen i många stycken är så långt ifrån begravningsrådgivare man kan komma, finns det ändå en hel del kunskap jag tar med mig, t.ex. struktur och noggrannhet.En begravning har man bara en chans att göra rätt och då gäller det att vara noggrann och ha koll på alla detaljer, det får helt enkelt inte bli fel. 

Därför blev jag rådgivare

Många av oss har ett stort behov av ceremonier för att manifestera viktiga händelser i våra liv. Detta alldeles oavsett om vi bekänner oss till någon tro eller inte. Ceremonierna ger oss möjlighet att betona viktiga händelser och ger oss ett stöd i att minnas. Det kan gälla att vi gifter oss, eller återupprepar våra löften till vår partner, att vi välkomnar en ny medlem till familjen eller att vi tar farväl av en kär familjemedlem.

Ceremonier är viktiga för oss då de fungerar som en brygga mellan olika skeden av våra liv.

Begravningsakten är en viktig pusselbit i att hantera sorgen och saknaden, och att ta de första stegen vidare och att låta de positiva minnena ta överhanden framför sorg och saknad.

Då jag redan jobbat som officiant under några år kändes det helt naturligt att ta steget till att även bli begravningsrådgivare och därigenom kunna ge stöd i ytterligare en dimension.

Mina bästa råd

  • Låt inte begravningen enbart handla om sorg och saknad, utan använd begravningen också som en start för att börja tänka på alla positiva minnen.
  • Försök att låta begravningen i största möjliga mån bygga på det ni vet om den avlidnes egna önskemål, då känns det som att ni visar största möjliga respekt, och det känns bra efteråt.
  • Tveka aldrig att fråga din rådgivare om det är något ni undrar. Det finns inga dumma frågor.
  • Titta gärna igenom vår hemsida och vårt utbud för att få tips, idéer och frågor inför vårt personliga möte.

Bra information och vägvisning av dokument som skall utbytas.

Certifikat och intyg

Certifikat och intyg

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Begravningsrådgivare

Mars 2021

Lavendla Academy

Lavendla Academy

Bouppteckning

Mars 2021

Få personlig rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig för att bekräfta tid och plats.